Grupul financiar Dexia este de vanzare, a declarat marti un oficial sindical belgian dupa o intalnire cu reprezentantii conducerii si ai angajatilor bancii franco-belgiene, potrivit AFP.

"Conform informatiilor pe care le avem la finalul acestei prime intalniri, totul este de vanzare", a declarat pentru AFP Jean-Michel Cappoen, secretarul general al sindicatului din sectorul financiar.

El a mai spus ca principala preocupare a sindicatului sunt cei 600 de angajati ai Dexia Holding, structura care supervizeaza diferitele entitati ale Dexia. "Sunt 600 de persoane care lucreaza pentru Holding, 350 pana la 400 in Belgia si 200-250 in Franta. Principala noastra preocupare este fata de acesti oameni", avand in vedere ca aceasta structura nu va mai avea obiect de activitate in cazul in care grupul se va destrama.

Dexia ar putea fi prima victima a crizei datoriilor suverane din Europa, perspectiva care a panicat investitorii si a dus la deprecierea cu peste 30% a actiunilor grupului in sedinta de marti. Grupul a intrat in atentia pietelor din cauza expunerii ridicate pe obligatiunile emise de Grecia.

Consiliul de adminsitratie al bancii s-a reunit luni seara intr-o sedinta extraordinara, iar surse din piata avanseaza posibilitatea unei divizari a grupului financiar.

Dexia a fost salvata de la faliment la sfarsitul anului 2008 de autoritatile din Franta, Belgia si Luxemburg, cand a primit o infuzie de capital de 6,37 miliarde euro si garantii guvernamentale de 100 miliarde de euro.