Asculta Jurnalul Economic Radio France Internationale - HotNews.ro

Descarca fisierul audio in format MP3

Standard & Poor's: Probabilitatea intrarii in recesiune a Europei de Vest in 2012 este de 40%

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a revizuit in usoara scadere estimarile de crestere economica pentru zona euro si Marea Britanie in 2012 si a avertizat asupra riscului de reintrare in recesiune, chiar daca acesta poate fi evitat, potrivit AFP. Analistii S&P estimeaza ca probabilitatea intrarii in recesiune a Europei de Vest este de 40% in 2012. "Perspectivele reintrarii in recesiune a Europei par din ce in ce mai probabile", se arata in analiza agentiei de rating. "Estimam ca probabilitatea unei noi recesiuni in Europa Occidentala in 2012 se situeaza la 40%, chiar daca in scenariul nostru de baza continuam sa anticipam o crestere modesta si distribuita in mod inegal in urmatoarele cinci trimestre", se mai spune in raport. Analistii arata totusi ca, cel mai probabil, cererea robusta de pe pietele emergente, consumul intern sustinut din Germania si Franta si continuarea programelor de sprijin monetar vor ajuta la evitarea unei noi recesiuni anul viitor. Astfel, agentia se asteapta ca economia zonei euro sa creasca cu 1,1% in 2012, iar pentru Marea Britanie prognozeaza o crestere de 1,7%. In prognoza anterioara, Standard & Poor's estimau ca Produsul Intern Brut al zonei euro va avansa cu 1,5%, iar cel al Marii Britanii cu 1,8%.

Salonul Auto Bucuresti & Accesorii isi deschide astazi portile

Salonul Auto Bucuresti & Accesorii isi deschide portile astazi, la Romaero Baneasa, dupa patru ani de absenta a unui salon auto in Romania. Pretul unui bilet de intrare este de 20 lei, iar vizitatorii vor putea sa vada masini abia lansate in Romania, sa faca teste si sa participe la tombole si concursuri, anunta organizatorii. La Salonul de la Bucuresti vor fi expuse si piese si accesorii auto, echipamente si utilaje pentru service-uri si spalatorii auto, sisteme audio si de navigatie. In cadrul salonului vor avea standuri si societati de leasing si asigurari auto. Pe durata a cinci zile, pana duminica, 9 octombrie, spatiul expozitional de la Romaero se va transforma intr-o arena pentru test drive, demonstratii, workshop-uri, conferinte si prezentari de produse. Arena va fi punctul de atractie al evenimentului, aici urmand sa aiba loc testele si demonstratiile auto sustinute de Federatia Romana de Automobilism Sportiv si Asociatia Asistentei Rutiere din Romania. Salonul Auto de la Bucuresti va fi deschis zilnic intre orele 10:00 si 20:00, iar duminica, in ultima zi, programul este de la 10:00 la 18:00.

Ministrii de finante din zona euro au amanat luarea unei decizii in privinta urmatoarei transe din imprumutul acordat Greciei

Ministrii de finante din zona euro au amanat luarea unei decizii in ceea ce priveste acordarea urmatoarei transe din imprumutul acordat Greciei, pana cand autoritatile de la Atena nu vor accelera privatizarea companiilor de stat. Ministrul belgian de finante a aratat ca Grecia nu are nevoie de transa in valoare de opt miliarde de euro pana la mijlocul lunii noiembrie. "Ne-au transmis ca au posibilitati de finantare pana in a doua saptamana a lunii noiembrie. Nu este nevoie sa luam o decizie acum", a declarat oficialul belgian pentru Reuters. Jean-Claude Juncker, seful Eurogroup, a salutat noile masuri de austeritate adoptate de Grecia la finele saptamanii trecute, insa a precizat ca este nevoie de eforturi suplimentare: "Aceste masuri vor contribui la atingerea tintelor agreate pentru 2011 si 2012. Facem apel la adoptarea rapida a legislatiei pentru intrarea in vigoare a acestor masuri", a declarat el reporterilor la sfarsitul intalnirii ministrilor de finante din zona euro. Totodata, Juncker a indemnat guvernul de la Atena sa accepte masurile de consolidare suplimentare propuse de UE, BCE si FMI, pentru a acoperi lacunele fiscale pe 2013 si 2014 si pentru a accelera masurile de privatizare.