Adunarea Nationala din Franta a aprobat o suprataxa speciala pe avere, ca parte a eforturilor de a reduce deficitul public, titreaza Reuters. Conform noii legi, persoanele cu un venit anual cuprins intre 250.000 euro si 500.000 euro vor trebui sa plateasca o suprataxa de 3% din venit, in timp ce veniturile mai mari de 500.000 euro vor fi impozitate cu 4%.

In cadrul unui pachet de masuri prezentata in luna august, guvernul francez si-a propus sa stranga 10 miliarde de euro in plus in 2012 si sa reduca cheltuielile cu un miliard de euro in incercarea de a reduce treptat deficitul public si de a atinge pragul de 3% din produsul intern brut pana in 2013, prag impus de Uniunea Europeana.

"Cand esti cu adevarat bogat, ai mai multe venituri decat cel de la locul de munca. Aceasta taxa este mai puternica, va aduce mai multi bani si este mai corecta deoarece acopera acele venituri suplimentare pe care le au marii patroni si gospodariile bogate", a declarat ministrul Bugetului, Conturilor Publice, Functiei Publice si Reformei Statului, Valerie Pecresse, pentru postul de radio France Info, citata de agentia de presa.

Deputatii francezi au votat masura in noaptea dinspre miercuri spre joi. Este estimat ca suprataxa ce intra in vigoare in anul fiscal 2011 va fi impusa pana cand finantele publice franceze vor reveni in fagasul normal.