Europa se indreapta spre un guvern economic al zonei euro, dupa ce criza datoriilor a scos in evidenta "scapari ale uniunii monetare", a declarat premierul francez Francois Fillon in cadrul unui discurs sustinut la Seul, potrivit AFP. "Zona euro a trecut prin cea mai grava criza din istoria sa. Criza a scos la iveala scapari ale uniunii monetare", a spus premierul francez intr-un discurs la Camera de comert franco-coreeana.

Premierul francez a mai aratat ca Europa, care "se confrunta cu o noua provocare", "se indreapta cu hotarare spre un guvern economic in zona euro", care va fi conturat la summit-ul UE de duminica, pe care el il numeste "decisiv".

Autoritatile de la Paris si Berlin au anuntat miercuri seara ca este posibil ca la summit-ul UE de duminica sa se ajunga la un acord in ceea ce priveste criza datoriilor suverane.

Liderii europeni lucreaza la un plan in trei etape: restructurarea datoriilor Greciei, recapitalizarea bancilor europene si intarirea Fondului European de Stabilitate Financiara.