Eurostat a retras rezerva asupra datelor privind deficitul bugetar si datoria guvernamentala din perioada 2007-2010, confirmand astfel ca la notificarea din octombrie datele raportate au fost conform metodologiei ESA 95 si a manualelor de referinta, se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice (MFP).

"Eurostat a retras rezerva asupra datelor transmise de Romania la notificarea din aprilie 2011, conform comunicatului oficial publicat astazi 21 octombrie, confirmand ca la notificarea din octombrie 2011 datele raportate au fost conform metodologiei ESA 95 si a manualelor de referinta. In comunicatul Eurostat s-au prezentat datele privind deficitul si datoria guvernamentala, in perioada 2007-2010, raportate de statele membre la notificarea din octombrie 2011", arata MFP.

Oficiul de statistica al UE a confirmat astfel ca Romania a inregistrat in anul 2010 un deficit de 6,9% din PIB si o datorie guvernamentala de 31,0% din PIB.

Erostat a anuntat, in aprilie, ca se indoieste de calitatea datelor transmise de Romania in ceea ce priveste deficitul bugetar, acuzatiile vizand posibile erori in privinta cifrelor legate de unele companii de stat.