Banca Centrala Europeana ar putea imprumuta mai multi bani pe baza obligatiunilor garantate cu active daca emitentii vor furniza informatii suplimentare cu privire la creditele pe baza carora au fost emise, potrivit Sibex.

Bancile pot imprumuta bani de la BCE in schimbul constituirii unei garantii cu un discount in functie de siguranta evaluata.

Departamentul BCE de management al riscului in Zona Euro este in discutii cu privire la micsorarea discountului la obligatiuni garantate de la 16%, valoarea actuala, conform unei surse care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

Modificarea propusa face parte dintr-o initiativa mai ampla a BCE care doreste sa incurajeze bancile in privinta transparentei obligatiunilor garantate pe care le cumpara investitorii si, de asemenea, sa creasca increderea intr-o piata considerata cauza inrautatirii crizei creditarii inceputa in anul 2007. BCE a declarat anul trecut ca este in cautarea metodelor pentru a controla din punct de vedere calitativ activele pe care le ia drept garantie pentru creditele la institutiile financiare.

Citeste mai mult pe site-ul Bursei din Sibiu.