Piata rusa de actiuni continua sa piarda investitori occidentali. Potrivit datelor Emerging Portfolio Fund Research (EDFR), in ultima saptamana din fondurile care investesc in Rusia clientii au retras 54 milioane de dolari. E adevarat, aceasta repatriere si-a incetinit ritmul, in urma cu doua saptamani acest indice atingand 170 milioane dolari. Totusi, este deja a patra luna de retrageri masive de fonduri in valoare de aproape 3 miliarde de dolari, scrie Kommersant.

Optimismul investitorilor a revenit dupa ce Uniunea Europeana a anuntat masuri severe de solutionare a crizei datoriilor din zona euro.

Potrivit lui Aleksei Golubovich, de la firma de consultanta Arbat Capital, rezultatele summitului de miercuri pot fi considerate drept pozitive in sensul ca s-a reusit sa se castige timp pentru o stabilizare a pietelor financiare si a sistemului bancar. „Progres a fost demonstrat cu precadere in plan politic, fiind pentru prima data in ultimii multi ani cand nemtii au cazut de acord cu francezii intr-o chestiune atata de importanta pentru finantele lor”, afirma analistul.