O analiza a americanilor de la Goldman Sachs data publicitatii recent nu reflecta deloc bucuria modesta pe care majoritatea americanilor o simt referitor la starea economiei SUA, scrie businessinsider.com.

Sa ne amintim: Produsul intern brut (PIB) al SUA a crescut in trimestrul al treilea cu 2,5%, aproape dublu fata evolutia sa din trimestrul anterior. Si, pietele bursiere si-au revenit brusc in urma acestor date care ai fost mai bune decat estimasera analistii.

Dar, nu va entuziasmati prea mult, avertizeaza analistii Goldman Sachs.

Indicele care masoara evolutia industriei manufacturiere si a serviciilor (GSAI) a scazut cu 0,9 puncte in octombrie fata de luna septembrie, adica de la 43,3 puncte pana la 42,4. Este a treia scadere consecutiva a acestuia din luna iulie si a doua luna in care indicele a inregistrat o valoare sub 50. In consecinta, media indicelui calculata in ultimele trei luni a scazut sub 50, acesta inregistrand cea mai slaba performanta din septembrie 2009. Scaderea indicelui a fost determinata de declinul indicelui vanzarilor si al celui al pretului materiilor prime.

In acelasi timp, indicele comenzilor a cunoscut o mica imbunatatire de la 28,6 in septembrie, dar ramane inca la un nivel scazut, de 33,3.

Saptamana aceasta se mai asteapta noi date importante pentru evolutia economiei SUA precum: indicele de non-productie ISM care se concentreaza pe sectorul serviciilor, si are o mare importanta pe toate pietele financiare, indicele privind activitatea din constructii si date privind vanzarile de automobile.