PROFIL Lucas Papademos, posibilul viitor premier al Greciei
Anterior, Papademos a fost guvernator al Bancii centrale a Greciei, din 1994 pana in 2002. El si-a inceput activitatea in cadrul bancii centrale in 1985, ocupand functia de economist-sef, iar din 1993 pe cea de vice-guvernator.
Din 1998 este membru in Comisia Trilaterala.
In perioada 1975-1984 a predat economie la Columbia University, iar intre 1985 si 1993 la Universitatea din Atena. In 1980 a activat ca senior economist la Federal Reserve Bank din Boston.
De-a lungul carierei Lucas Papademos a fost membru al Consiliului pentru stabilitate financiară şi Comitetului Economic şi Financiar al UE. El este si membru al Academiei din Atena.
Papademos este licentiat in fizica (1970), are un masterat in inginerie electrica (1972) si un doctorat in economie (1978), toate la Massachusetts Institute of Technology.
Surse: Wikipedia

VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO De ce nu pot să aleg tipul de vaccin cu care mă vaccinez?
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
INTERVIU Răsvan Radu, UniCredit: Au scăzut mult cererile de suspendare la plată a ratelor în ianuarie-februarie 2021 față de 2020
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Ce se intimpla de fapt in Grecia.
1) Bancile grecesti aflate in proprietatea unor bancheri occidentali papa banii si ramin cu 0 Euro in conturi.
2) Aceeasi bancheri occidentali care fac parte si din conducerea Angliei, Frantei si Germaniei fac lobby pe linga guvernele lor sa imprumute Grecia cu sume mari din care 90% urmeaza sa fie primite chiar de bancile lor, pentru salvare iar restul de 10% merge la populatie. Asta este si motivul pentru care se impun austeritati severe, deoarece interesul este ca o parte cit mai mica a imprumutului sa ajunga la oameni si cit mai multi bani la banci, adica la bogatii din vest.
TOATA ACEASTA CREZA DIN GRECIA ESTE O URIASE INGINERIE FINANCIARA OCCIDENTALA.
nimeni nu se intreaba de ce au ajuns grecii in aceasta situatie? datorita puturoseniei lor, muncesc foarte putin, au salarii foarte mari, ies la pensie devreme cu pensii foarte mari. din turism si shipping nu se poate sustine o tara intreaga. nu sunt un sustinator al pdl-ului, dar daca era usl-ul la putere eram mai rau decat grecii. este un bun exemplu " asa NU ".
respect.
Poporul grec a votat populismul si s-a multumit sa se bucure de masurile sociale extraordinare fara a se interesa de politicile duse de propriul guvern si mai ales fara sa se intrebe de unde naiba vin banii aia. Si in plus, atata timp cat in Grecia evaziunea fiscala este enorma, aceasta mi se pare o intrebare legitima. Ii intreb pe cei care au fost in vacanta in Grecia, de cate ori au primit bon fiscal?
Asta inseamna indiferenta si superficialitatea promovata prin manipulare.
succes mare, eleniki !
papandreu vroia un referendum sa se spele pe maini.
daca se vota pentru ue, putea sa puna bataia pe aia de ieseau in strada,
solutia merkozy, fara consultarea poporului, nu va calma spiritele, ba mai rau. grecii se vor muta in strada...