Grecia va fi exclusa din zona euro, dar si din Uniunea Europeana (UE), daca nu accepta planul decis de statele europene in 27 octombrie la Bruxelles in incercarea de a rezolva criza datoriilor, a avertizat vineri ministrul francez al Afacerilor Europene, Jean Leonetti.

"Respingerea planului inseamna iesirea din zona euro, neacceptarea planului pentru Grecia inseamna iesirea din Europa" a declarat Jean Leonetti pentru postul de radio Europe 1, adaugand ca nu isi dorestre sa se intample asa ceva.

Ministrul a reafirmat ca o iesire a Greciei din zona euro si din UE nu ar trebui sa destabilizeze zona euro "deoareceastazi,nunumaigrecilor li s-a spus sa-si asume responsabilitateasi trebuie sa si-o asume,darin acelasi timp,am luat si alte masuri impotriva extinderii crizei datoriilor", a spus el.

"DacaGreciaiese din zona eurosi din Europa,ceea ce nu vremsase intample, zona euro siEuroparaman stabile",a accentuat el.

"Prognosticulmeu astazi estecaGrecia va ramanein zona euro siin Europa, cum si Irlandaa fostsalvata, intrucat areaceeasi disciplinasi acelasi ajutor",a adaugatministrul francez.

Din punctde vedere juridic, Comisia europeanaa declarat joica in tratatele europene nu fac referire la posibilitatea iesirii din zona euro.Acestea nu prevad decat iesirea din Uniunea Europeana.