Franta va anunta luni un nou plan de austeritate
Nicolas Sarkozy a confirmat vineri, la inchiderea summitului G20, ca luni va fi organizata o sedinta extraordinara de guvern.
Potrivit unor surse parlamentare, guvernul va opta pentru introducerea "unei rate intermediare a TVA-ului pentru restaurante si constructii". Aceasta optiune, cu o rata cuprinsa intre 7% si 9%, in loc de 5,5%, este sustinuta de ministerul de Finante si de parlamentari, au precizat sursele citate.
Este avuta in vedere si o suprataxa exceptionala asupra intreprinderilor, precum si reduceri de cheltuieli.
Nicolas Sarkozy anuntase in 27 octombrie ca guvernul va prezenta "in zece zile" un nou set de masuri de austeritate, impuse de revizuirea preciziunii de crestere pentru 2012 de la 1,75% la 1%.
Aceste masuri de economie se cifrau atunci intre "6 si 8 miliarde" de euro.
Din cauza crizei finantelor publice, premierul François Fillon a anuntat deja in 24 august o prima serie de masuri de austeritate, care vizau economii de 12 miliarde de euro in doi ani (2011 si 2012).
Acest prim plan prevedea in special o taxa impusa francezilor bogati si reanalizarea scutirilor pentru mai multe nise fiscale, in sectorul imobiliar, precum si de-fiscalizarea orelor suplimentare.

ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
Cum se circulă pe liniile principale de cale ferată și cât au scăzut vitezele față de anii 80' și 90'
VIDEO Watchkeeper X - Drona militară din Armata Britanică ce ar putea ajunge să fie produsă în România pentru Armata Română
Moldovean, culegător de crabi în Marea Barents: Anul trecut, din cauza pandemiei în loc de 4-5 săptămâni am stat 7 luni pe mare / În martie 2020 au fost -40 de grade. Normalul e de -20 sau -30 de grade
In Franta exista deja ISF, taxa pe avere, pe care UNPR vrea sa o introduca si la noi de la 1 ianuarie 2012.
Sa amintim si ca azi Italia a intrat sub monitorizarea FMI, chiar cu acordul lui Berluscuoni.
Tineti minte ce urlete de agonie scotea Ponta despre faptul ca FMI-ul ne conduce, ca suntem cei mai umili din UE, etc.
Italia are un CDS mai prost decat Romania (se imprumuta cu dobanda mai mare) si e cotata cu sanse mai mari sa intre in incapacitate de plata.
Criza le deschide ochii romanilor, care pana acum erau uimiti si foarte complexati de autostrazile, centrele istorice, salariile si pensiile vesticilor.
Acum afla si ei cu ce bani s-au facut toate astea si faptul ca multe din tarile pe care ei le admirau pt prosperitate sunt de fapt inglodate in datorii, la limita falimentului, traind pe niste bani viitori, pentru care vor munci si plati generatiile viitoare..