Zona euro cere socialistilor si politicienilor de dreapta din Grecia, care urmeaza sa formeze un guvern de coalitie, un angajament scris ca vor respecta promisiunile privind economiile bugetare si reformele inainte ca Grecia sa primeasca noi transe de imprumut, a anuntat luni presedintele Eurogrupului.

"Vom solicita autoritatilor elene sa trimita o scrisoare semnata de catre cele doua mari partide in care sa reafirme" angajamentul tarii ca se va conforma cu masurile convenite potrivit planului de salvare din 27 octombrie, a declarat Jean-Claude Juncker, dupa o intalnire a grupului la Bruxelles.

Jean-Claude Juncker, care conduce grupul ministrilor de finante din zona euro, a spus ca noua transa de ajutor financiar ar putea ajunge in Grecia pana in 15 decembrie 2011, daca noul guvern isi va lua acest angajament scris.

Juncker a spus ca asteapta documentul ''pana la sfarsitul acestei saptamani'', scrie Bloomberg.

Liderii din zona euro au aprobat, saptamana trecuta, acordarea celei de-a sasea transe din imprumutul de 110 miliarde de euro stabilit pentru Grecia anul trecut. Fara acesti bani, Grecia ar putea intra in incapacitate de plata.