Numarul de tarife perceput de Registrul Comertului a scazut odata cu eliminarea tarifelor pentru transmiterea informatiilor prin e-mail sau pe suport magnetic si anularea taxelor pentru furnizarea de informatii in limba engleza, anunta ONRC intr-un comunicat.

Noul Ordin al Ministerului Justitiei prin care schimbarile au devenit operationale incepand din 11.11.2011. mai prevede un tarif de 2,42 lei pentru transmiterea documentelor prin fax, respectiv 6,45 lei pentru transmiterea in tara, prin posta, a documentelor.

Pentru expedierea actelor in strainatate, cu confirmare de primire, se percepe suma de 120,97 de lei. Totodata, daca aveti nevoie de indrumare pentru completarea corecta a cererilor adresate oficiilor Registrului Comertului, altele decat cererea de inregistrare a personelor juridice, fizice si decat cererea pentru obtinerea autorizarii functionarii, veti achita 3,63 lei.

Ordinul MJ nr. 1.788/2011 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile auxiliare prestate de oficiile registrului Comertului de pe langa tribunale si de Oficiul National al Registrului Comertului a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, Nr. 800, din 11 noiembrie 2011.