Banca Centrala Europena este "alternativa principala" pe termen scurt pentru a lupta impotriva contagiunii crizei datoriilor din Zona Euro, a declarat marti o sursa apropiata Comisiei Europene, in conditiile in care apelurile la o interventie masiva a BCE sunt din ce in ce mai presante, relateaza AFP.

"Pe termen foarte scurt, BCE este instrumentul, alternativa principala, desigur, in schimbul a ceva", a declarat aceasta sursa de nivel inalt, in timpul unei conferinte organizate la Berlin.

BCE intervine de anul trecut pe piata secundara a datoriilor, rascumparand obligatiuni ale tarilor din Zona Euro care se confrunta cu dificultati, dar multi considera insuficiente actiunile institutiei de la Frankfurt. Apelurile s-au multiplicat in ultima vreme pentru o implicare mai mare a Bancii Centrale, in special pentru a evita contagiunea crizei la Italia si la Spania.

BCE ar trebui cel putin sa-si mentina interventiile actuale si la nivelul necesar pentru a limita contagiunea, pana cand fondul european de stabilitate, FESF, va putea indeplini aceasta sarcina, spune sursa citata.

BCE si noul sau presedinte Mario Draghi se declara, pentru moment, impotriva unei interventii mai accentuate a bancii, sustinuti de pozitia Germaniei.