Piraeus Bank, a patra mare banca din Grecia, a imprumutat, in total, 21 miliarde de euro de la Banca Centrala Europeana (BCE) si de la Banca centrala a Greciei pana la sfarsitul lunii septembrie, a anuntat miercuri conducerea institutiei financiare, citata de Reuters.

"Piraeus avea la sfarsitul lunii septembrie finantare de 21 miliarde de euro, din care doua treimi de la BCE si restul de la ELA (un program de asigurare de lichiditati in regim de urgenta al Bancii centrale din Grecia - n.r.)", a aratat oficialul bancii elene.

Totodata, reprezentantii bancii au anuntat ca in primele noua luni banca a inregistrat pierderi de 287 milioane de euro, din cauza impactului provizioanelor constituite pentru creditele neperformante. Rezultatele nu iau in calcul impactul pierderilor provenite din obligatiuni de stat grecesti, acceptate de creditorii privati ai Greciei in cadrul pachetului de salvare.

Provizioanele au crescut cu 126% fata de perioada similara a anului anterior, la 909 milioane de euro, in conditiile cresterii creditelor neperformante in cel de-al treilea trimestru.