Guvernatorul Bancii Angliei, Mervyn King, a cerut bancilor din Marea Britanie sa isi intareasca rezervele de capital prin diminuarea dividendelor si a bonusurilor si nu prin reducerea creditarii catre companii. El a mai aratat ca actualul mediu este o "amenintare exceptionala" pentru bancile britanice.

"Intr-adevar, bancile britanice sunt mai bine capitalizate decat cele europene", a spus King, citat de The Guardian si The Telegraph, adaugand insa ca "este de dorit sa ne construim rezistenta la amenintarile la adresa stabilitatii Marii Britanii".

Totodata, oficialul a mai spus ca Banca Angliei va face planuri de urgenta pentru un eventual faliment in zona euro.

Seful Bancii centrale a Marii Britanii este de parere ce problema regiunii este "una de solvabilitate şi nu de lichiditate".

Intrebat despre planul de urgenta pentru o eventuala destramare a zonei euro, King a refuzat sa dea detalii, spunand ca exista o serie de posibilitati cu privire la evolutia viitoare a crizei. "Niciunul dintre noi nu stie cu adevarat. Nu are sens sa spun ca exista definit un singur eveniment impotriva caruia sa ne asiguram", a mai spus Mervyn King.

El a adaugat ca "nu crede ca liderii europeni au ramas fara munitie".