Asculta Jurnalul Economic Radio France Internationale - HotNews.ro

Descarca fisierul audio in format MP3

28 de mari companii IT&C s-au angajat sa faca internetul mai sigur pentru copii

28 de companii mari din domeniul IT si telecomunicatii au adoptat o declaratie de intentie in care s-au angajat sa transforme internetul intr-un mediu mai sigur pentru copii, informeaza Comisia Europeana. Din aceasta coalitie, creata la solicitarea Executivului european, fac parte, printre altele, companii precum Google, Facebook, Apple, Microsoft, Netlog, Nintendo, Nokia, Orange sau Vodafone. Printre actiunile vizate se numara facilitarea raportarii continuturilor periculoase sau oferirea unor optiuni mai variate pentru controlul parental. "Membrii fondatori ai coalitiei sunt deja lideri in domeniul sigurantei copiilor pe internet. Conjugandu-ne eforturile, vom impune ritmul pentru intreaga industrie de profil si vom dispune de instrumentele adecvate pentru a oferi copiilor autonomie maxima in mediul online in conditii de siguranta", spun reprezentantii Comisiei Europene. Coalitia reprezinta o platforma de cooperare voluntara, iar Comisia spera ca solutiile elaborate de membrii fondatori sa fie adoptate de un numar din ce in ce mai mare de companii. Siguranta copiilor pe internet constituie unul dintre principalele angajamente ale Agendei digitale pentru Europa. In medie, copiii din Europa incep sa utilizeze internetul in jurul varstei de sapte ani. 38% dintre copiii cu varste intre 9 si 12 ani care folosesc internetul afirma ca au un profil pe o retea de socializare, in pofida restrictiilor de varsta impuse. Peste 30% dintre copiii care utilizeaza internetul o fac prin intermediul unui dispozitiv mobil, iar 26% prin intermediul consolelor de jocuri.

Am pierdut o mare investitie? Bosch aloca 70 de milioane euro pentru o uzina in Serbia

Grupul german Bosch a anuntat joi ca va investi in Serbia 70 milioane euro intr-o o uzina producatoare de componente pentru stergatoare de parbriz, unitate care va deveni operationala in 2013. La finalul lunii septembrie a acestui an, Bosch confirma ca este in discutii avansate cu autoritatile romane pentru deschiderea unei fabrici la Cluj, insa acum ramane de vazut daca anuntul privind investitia din Serbia inseamna ca Romania a pierdut inca o investitie importanta pe sectorul auto. Uzina din Serbia va fi construita la Pecinci, o localitate situata la 25 km de Belgrad, iar lucrarile vor demara la inceputul anului 2012. Productia urmeaza sa inceapa in primele luni din 2013, cu doar 60 de angajati, pe o suprafata de 22.000 mp. Investitiile vor continua pana in anul 2019, cand vor ajunge la un total de 70 milioane euro, iar numarul de angajati ar urma sa fie de 620.

Ministrul austriac de Finante: Un colaps al monedei unice europene nu ar fi in avantajul nimanui

Un colaps al monedei unice europene nu ar fi in avantajul niciunuia dintre cei 17 membri ai zonei euro, iar statele aflate in dificultate trebuie sa isi puna finantele in ordine pentru a readuce stabilitatea in aceasta regiune, a declarat ministrul austriac al Finantelor. Oficialul a aratat ca ministrii de Finante din zona euro lucreaza din greu pentru a evita un eventual colaps al euro. "Dezmembrarea zonei euro ar fi doar in avantajul celor care speculeaza cu privire la un colaps. Nu ajuta populatia, nu ajuta politicienii, nu ajuta statele", a mai spus oficialul austriac. "Nimeni nu vrea sa se produca un colaps sau o prabusire, o situatie instabila precum o intrare in incapacitate de plata. Asa ca ne straduim sa stabilizam economia zonei euro", a adaugat acesta. Ministrul austriac al Finantelor a mai aratat ca la summit-ul liderilor europeni din data de 9 decembrie vor fi discutate propunerile de modificare a tratatului Uniunii Europene, pentru a se gasi o solutie la criza datoriilor suverane din zona euro.