Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei se situau la nivelul de 31,74 miliarde de euro la finele lunii noiembrie, cu 454 milioane de euro mai putin decat in luna anterioara, potrivit datelor bancii centrale.

In cursul lunii noiembrie, operatiunile financiare la capitolul intrari au fost de 1,10 miliarde de euro, reprezentand alimentarea contului Comisiei Europene, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale.

Totodata, au fost consemnate iesiri de 1,55 miliarde de euro, reprezentand plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit.

In acelasi timp, rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, valoarea acesteia fiind de 4,27 miliarde de euro. In total, rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la finele lunii au fost de 36,02 miliarde de euro, fata de 36,29 miliarde de euro la 31 octombrie.

Platile scadente in luna decembrie in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 108,3 milioane de euro.