Nicolas Sarkozy se intalneste luni cu cancelarul german Angela Merkel pentru un pranz de lucru la Palatul Elysee, deschizand o noua saptamana agitata pentru zona euro ai carei lideri incearca din rasputeri sa gaseasca o solutie la criza datoriilor.

Angela Merkel si Nicolas SarkozyFoto: Reuters

Potrivit presedintelui Frantei, Parisul si Berlinul vor face "propuneri" pentru a "garanta viitorul Europei", in pericol de explozie. Nu s-au oferit insa indicii suplimentare.

Cei doi lideri se vor intalni in acest weekend si la Bruxelles cu toti partenerii europeni. Summit-ul incepe vineri si ar putea continua pe tot parcursul sfarsitului de saptamana.

Nicolas Sarkozy a declarat, joi, in timpul discursului de la Toulon despre viitorul Europei, ca Franta militeaza, alaturi de Germania, pentru realizarea unui nou tratat european care sa reformeze Uniunea Europeana.

"O convergenta intre Franta si Germania nu inseamna ca una vrea sa devina remorca celeilalte. Alegerea de a converge nu este o alegere de a imita... Voi face totul pentru ca Germania si Franta sa convearga si sa joace, impreuna, rolul de incredere pe care sa construim Europa... Europa nu mai este o alegere. Este o necesitate. Dar criza a scos la iveala slabiciuni si contradictii. Europa trebuie sa fie regandita. Trebuie sa fie reproiectata", a declarat presedintele Frantei.