Cele peste 1600 de amendamente inaintate de deputaţi şi senatori la bugetul pe 2012 al Secretariatului General al Guvernului, au fost respinse luni in sedinta comuna a comisiilor de specialitate din Parlament, membrii acestora validand propunerea de buget a institutiei. SGG a fost reprezentat la discutiile din Parlament de Eugen Georgescu- secretar de stat, a carui prestatie a fost considerata nesatisfacatoare.

El a recunoscut ca nu a venit foarte pregatit la intalnirea cu parlamentarii, motiv pentru care la o serie de intrebari raspunsul acestuia a fost sec: "Nu pot sa precizez raspunsul". Intrebat unde se duc banii proveniti din vanzarea caselor apartinand RAPPS, Georgescu a spus doar ca destinatia acestora este la buget, fara a putea preciza un capitol de venituri bugetare.

Vezi aici bugetul SGG pe anul viitor

SGG a facut recent obiectul unui scandal mediatic dupa ce premierul Emil Boc a revocat-o pe fosta sefa a institutiei. Daniela Andreescu a fost revocata din functie fiind suspectata de conflict de interese in urma unui scandal de presa. Acum interimatul este asigurat de adjunctul secretarului general al Guvernului, tot de la UDMR.

"Vrem sa dovedim ca si aici suntem performanti", a precizat Borbely. O provocare este sa rezolvam prin discutii cu RA-APPS problema spatiilor detinute de regie, a adaugat ministrul.

Potrivit unei horarari recente a Guvernului acestea urmeaza sa fie vandute prin licitatie publica.