Asculta Jurnalul Economic Radio France Internationale - HotNews.ro

Descarca fisierul audio in format MP3

Bilantul reclamatiilor din asigurari in primele noua luni din 2011: Euroins, Carpatica, Astra, Omniasig si BCR Asigurari au adunat trei sferturi din total

Circa trei sferturi din numarul total de reclamatii primite si solutionate la nivelul Comisiei de Supraveghere a asigurarilor in perioada ianuarie - septembrie 2011 sunt concentrate la nivelul a cinci companii: Euroins (1.395 de reclamatii), Carpatica (952), Astra (659), Omniasig (333) si BCR Asigurari (320), se arata in buletinul trimestrial al acestei autoritati, facut public luni. Peste jumatate dintre reclamatii - 50,9% - au fost solutionate in favoarea petentilor. "Desi reclamatiile au scazut cu aproape 15 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut, fapt care ne bucura, totusi aspectele sesizate, in special in ceea ce priveste asigurarea obligatorie de raspundere civila auto, raman o problema pe care ne-am propus sa o rezolvam", a declarat Constantin Buzoianu, presedintele Comisiei de Supraveghere a asigurarilor. La sfarsitul lunii trecute, autoritatea de supraveghere a pietei asigurarilor a anuntat adoptarea unor modificari in legislatia privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto, schimbarile fiind motivate de volumul de sesizari si reclamatii legate de plata despagubirilor pe acest segment de asigurari. Potrivit acestor modificari, asiguratorii care nu isi indeplinesc obligatiile ce decurg din politele RCA sau si le indeplinesc defectuos vor plati, pentru fiecare zi de intarziere, penalizari de 0,2% din valoarea despagubirii cuvenite.

Mai multe state europene cer Germaniei sa renunte la modificarea tratatului UE

Mai multe state membre ale Uniunii Europene au cerut Germaniei sa renunte la cererile sale de modificare a tratatului UE, aratand ca o integrare fiscala mai profunda poate fi realizata fara revizuirea legii fundamentale europene. Opozantii sustin ca revizuirea ar dura prea mult si ar avea efecte negative, au declarat surse europene citate de Reuters. Germania a sustinut de la inceputul lunii septembrie modificarea tratatului UE, fiind de parere ca singura modalitate de a impune o disciplina bugetara mult mai stricta tarilor din zona euro este ca aceste norme sa fie cuprinse in legislatia comunitara.

Argintiul si albul au fost cele mai populare culori de masini in 2011. Europenii prefera in continuare negrul

Peste o cincime dintre masinile vandute pe plan mondial anul acesta au fost albe si argintii, aceste culori castigand teren in ultimul an, in detrimentul negrului, arata cea mai noua editie a unui studiu anual intocmit de producatorul de vopsele DuPont. Negrul este pentru al cincilea an cea mai populara culoare pentru masinile noi din Europa, datorita segmentului SUV, insa creste popularitatea albului, care este tot mai intalnit la masinile ecologice, mai arata studiul. Circa 22% dintre masinile vandute anul acesta au culoarea alb, alb perlat si argintiu, aproximativ 20% au fost negre, iar culoarea gri a fost pe locul trei, cu 13% din total. 7% dintre masinile vandute in 2011 au fost rosii, 6% au fost albastre, 5% maro, iar doua procente au fost verzi, mai arata studiul. In America de Nord si Japonia, albul este cea mai populara culoare, in Rusia domina negrul, iar argintiul este pe locul intai in America de Sud si China, mai arata studiul.

Facebook va angaja cateva mii de persoane in 2012

Facebook are planuri serioase de extindere si isi va mari efectivele cu cateva mii de angajati in 2012. In plus, Facebook pare sa se pregateasca de listarea la bursa. Compania are in prezent circa 3.000 de angajati, iar estimarile arata ca veniturile pe 2011 vor totaliza patru miliarde dolari. Facebook va face cateva mii de angajari anul viitor, o parte la un nou centru de inginerie la New York, dar si in Palo Alto. Facebook si-a propus si sa intre pe bursa in intervalul aprilie - iunie 2012, iar sefii companiei se asteapta ca aceasta miscare sa indice ca cea mai mare retea de socializare valoreaza 100 miliarde dolari, scria la finalul lunii noiembrie The Wall Street Journal. Publicatia cita surse apropiate discutiilor, insa Facebook nu a confirmat informatia.