​Deciziile luate la summit-ul de la Bruxelles reprezinta un rezultat "foarte bun pentru zona euro", a declarat vineri dimineata presedintele Bancii Centrale Europene, italianul Mario Draghi, citat de AFP. "Este un rezultat foarte bun si reprezinta o baza pentru un pact bugetar care sa aduca mai multa disciplina in politicile economice ale statelor membre", a afirmat el.

Mario Draghi declara, in urma cu o saptamana, ca programul de cumparare de obligatiuni "poate fi doar limitat" si ca un cadru fiscal unitar in Europa poate fi o solutie mai buna de a stopa criza datoriilor din regiune. "Un cadru fiscal unitar ar fi cel mai important semnal din partea guvernelor din zona euro. De asemenea, acest lucru ar reprezenta o directie clara a evolutiei viitoare a zonei euro", spunea atunci oficialul italian.

Banca Centrala Europeana va administra Fondul de slavare din zona euro (FESF) si Mecanismul european de Stabilitate (MES) care va intra in vigoare in 2012, a anuntat vineri presedintele francez Nicolas Sarkozy la Bruxelles. "A existat o propunere din partea domnului Draghi, care recomanda ca Banca Centrala sa fie pusa in serviciul Fondului european; am considerat ca a fost o idee foarte buna, operatorul Fondului va fi deci Banca Centrala Europeana", a adaugat presedintele francez.

"Este o mare satisfactie pentru noi. Este un element in plus care va consolida increderea in acest fond", a subliniat Sarkozy.