Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, a declarat la RFI ca aderarea Romaniei la acordul privind disciplina bugetara consolidata este singura solutie pe care o are tara in acest moment. "Este unica solutie pe care o avea Romania la aceasta ora, sa nu faca nota discordanta", a spus Vasilescu.

"Dacă vrem să vorbim despre o Uniune Europeană solidă, trebuie să avem în faţă principiul mesei cu trei picioare – moneda unică, fiscalitatea unică şi un acord european pentru competitivitate. Deocamdată moneda unică este numai la nivel de 17 ţări. Cu acest pact de fiscalitate s-a făcut un pas înainte", a afirmat consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României.

Liderii Uniunii Europene au ajuns la un acord, joi noapte, asupra principiului unui "pact bugetar" care sa prevada o inasprire semnificativa a disciplinei in zona euro, potrivit unor surse diplomatice. Noul acord de intarire a disciplinei fiscale din zona euro va fi semnat de catre cele 17 state membre Eurozone, alaturi de alte sase tari non Euro (Romania, Polonia, Bulgaria, Danemarca, Letonia si Lituania), a declarat presedintele Uniunii Europene Herman Van Rompuy.

Urmareste restul declaratiilor pe www.rfi.ro.