Liderii mediului de afaceri afiseaza un optimism rezervat pentru anul viitor, dupa ce in 2011 numarul de angajati a crescut, in medie (in 2011 fata de 2010) cu 2,94%, cifra de afaceri a crescut, in medie, in aceeasi perioada cu 4,06%, iar nivelul salariului mediu a crescut, in medie, in 2011 fata de 2010 cu 1,76%. Datele au fost obtinute in urma raspunsurilor primite de la peste 70 de CEO ai unor companii romanesti si/sau straine care isi desfasoara activitatea in Romania, reuniti la o masa rotunda de catre Fundatia Romanian Business Leaders.

Mihail Marcu si Lucian Butnaru, fondatori RBLSFoto: Hotnews

Respondentii au mai indicat ca in 2010 estimeaza ca numarul de angajati sa creasca in medie, cu 5,25%, cifra de afaceri sa urce in medie cu 5,45%, iar nivelul salariului mediu sa creasca in medie cu 2,34%.

Fireste, fiecare CEO a indicat o anumita valoare inclusa intr-un interval, datele agregate fiind cele din imaginile de mai jos.

Educatia, dezvoltarea capitalului autohton, statul modern, cultura antreprenoriala, coagularea comunitatilor, guvernanta publica si strategia de tara sunt cele sapte domenii care ii preocupa pe oamenii de afaceri romani si asupra carora cred ca ei insisi ar trebui sa actioneze. Cele sapte domenii au rezultat in urma unei sedinte de brainstorming desfasurate pe grupe de lucru.

Lista de prioritati pentru Romania a liderilor de business a rezultat joi, in urma unei mese rotunde gazduite de Fundatia Romanian Business Leaders (FRBL), organizatie care isi propune sa creeze o platforma coerenta de actiune pentru lideri autentici si initiative concrete.

Membrii boardului Fundatiei Romanian Business Leaders sunt:

Ioana Filipescu (managing director Raiffeisen Investment Romania) - membru board

Anca Harasim (director executiv Camera de Comert Americana in Romania) - membru board

Mihaela Perianu (antreprenor, CEO AIMS Human Capital si Dale Carnegie Training, Bucuresti) - membru board

Andreea Rosca (consultant comunicare) - cofondator

Sorin Axinte (consultant marketing si branding, asociat GLUE Bucuresti) - cofondator

Lucian Butnaru (antreprenor, CEO ZebraPay) - cofondator

Catalin Dima (avocat asociat coordonator, Dima & Asociatii) - membru board

Dragos Dinu (antreprenor, asociat Link Resource) - membru board

Mihai Marcu (antreprenor, CEO MedLife) - cofondator

Dan Pascariu (economist, presedintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Tiriac Bank) - membru board