Ben Bernanke trăieşte într-o casa cu trei dormitoare, luata printr-un credit ipotecar in 2004, credit facut pe 30 de ani. Casa lui – aproape de Capitoliu- se intinde pe 200 de metri patrati, are o valoare estimata la aproximativ 850.000 dolari. Cand a cumparat-o, prin 2004, a platit pentru ea 839.000 dolari. Mai are de achitat o “coada” de 672.000 dolari pe casă, după a doua refinanţare a creditului, scriu ziaristii de la WSJ. Prima refinantare a facut-o in 2009 iar a doua in septembrie, la scurta vreme dupa ce Fed a lansat “Operaţiunea Twist”, scrie Dan Popa pe blogul Hymerion.ro

Presedintele Fed, Ben BernankeFoto: Agerpres

Bernanke a fost obligat cat e el de bancher central sa aduca la banca o adeverinta de salariu pentru ca sa i se aprobe imprumutul. Primului bancher al SUA ii place sa joace baschet ocazional, citeste mult (se lauda cu peste 200 de carti citite in ultimul an si jumatate pe Kindle-ul sau) si isi petrece serile impreuna cu sotia lui, Anna.

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei a achizitionat un apartament de 110 mp in Bucuresti, pentru care a platit aproape 200.000 de euro. Locuinta a fost cumparata cu un credit ipotecar contractat de la Volksbank in 2006. Recent, creditul a fost rambursat.

Citeste si comenteaza pe blogul Hymerion.ro