Credit Agricole, una dintre cele trei mari banci franceze, va desfiinta 2.350 de locuri de munca in intreaga lume, dintre care 850 in Franta, cea mai mare parte in zona bancii de investitii, a anuntat sindicatul Force ouvriere (FO), citat de AFP.

Pentru banca de investitii, Cacib, 1.750 de posturi vor fi desfiintate in intreaga lume, dintre care 550 in Franta, potrivit informatiilor anuntate de miscarea sindicala, dar care nu au fost deocamdata confirmate de conducerea bancii. La divizia de credit pentru consum vor fi desfiintate 300 de locuri de munca in strainatate.

Ca si principalele sale doua concurente franceze, BNP Paribas si Societe Generale, Credit Agricole incearca sa-si micsoreze costurile, in special in zona bancilor de afaceri, sectorul cel mai afectat de criza datoriilor in Zona Euro.

BNP Paribas, cea mai mare banca din Zona Euro, anuntase in 16 noiembrie suprimarea a peste 1.400 locuri de munca. In ziua precedenta, Societe Generale isi anuntase pesimismul pentru anul 2012 si avertizase sindicatele ca va desfiinta cateva sute de posturi.