Anunturile recente ale actionarului majoritar, grupul Volksbank (OVAG) din Austria, prin care Volksbank Romania este trecuta intr-o divizie separata, considerata non-core, nu implica o noua abordare a actionarilor vis-à-vis de activitatile din Romania, ci o formalizare a strategiei anuntate inca din vara. Potrivit acesteia, Volksbank Romania va fi revitalizata si vanduta in cativa ani, cand conditiile de pe piata vor fi propice, au transmis vineri HotNews. oficialii bancii austriece.

Johann LurfFoto: arhiva proprie

"Volksbank Romania va continua sa opereze in Romania, posibilitatea intreruperii activitatii fiind exclusa! De asemenea, deocamdata nu exista discutii pe tema vanzarii bancii in perioada imediat urmatoare.

In plus, Volksbank Romania va beneficia la inceputul anului viitor de o majorare de capital de peste 200 de milioane de euro. Recenta decizie a actionarilor demonstreaza dorinta de a continua sa sustina subsidiara din Romania. Cu 400 de milioane de euro sub forma de infuzii de capital in ultimii doi ani, grupul Volksbank este unul dintre cei mai mari investitori directi de pe piata locala", a explicat Johann Lurf, presedinte Volksbank Romania.

"Volksbank Romania va continua sa opereze in Romania, posibilitatea intreruperii activitatii fiind exclusa! De asemenea, deocamdata nu exista discutii pe tema vanzarii bancii in perioada imediat urmatoare.

Anunturile recente ale actionarului majoritar, grupul Volksbank (OVAG) din Austria, prin care Volksbank Romania este trecuta intr-o divizie separata, considerata non-core, nu implica o noua abordare a actionarilor vis-à-vis de activitatile din Romania, ci o formalizare a strategiei anuntate inca din vara. Potrivit acesteia, Volksbank Romania va fi revitalizata si vanduta in cativa ani, cand conditiile de pe piata vor fi propice.

"In plus, Volksbank Romania va beneficia la inceputul anului viitor de o majorare de capital de peste 200 de milioane de euro. Recenta decizie a actionarilor demonstreaza dorinta de a continua sa sustina subsidiara din Romania. Cu 400 de milioane de euro sub forma de infuzii de capital in ultimii doi ani, grupul Volksbank este unul dintre cei mai mari investitori directi de pe piata locala", a mai spus Lurf.