Rascumpararea obligatiunilor publice nu este solutia pentru criza datoriilor - Jurgen Stark, economist sef BCE
"Nu cereti prea mult Bancii Centrale" europene, a spus acesta, intr-un editorial publicat de saptamanalul german Wirtschaftswoche. Stark a demisionat din functia de economist sef al BCE in septembrie, exact din cauza opozitiei sale fata de rascumpararea datoriilor publice, si urmeaza sa-si paraseasca postul pana la inceputul anului 2012.
La fel cum a facut si presedintele BCE, Mario Draghi, in fata Parlamentului European, in data de 1 decembrie, Stark a justificat aceasta opozitie prin faptul ca mandatul BCE este, inainte de toate, sa vegheze asupra stabilitatii preturilor.
El a cerut insa aplicarea rapida a deciziilor luate la summitul europeana din 8 - 9 decembrie, de la Bruxelles, in special pentru salvarea Italiei.
In cadrul acestui summit, Uniunea Europeana, cu exceptia Marii Britanii, a decis sa impuna sanctiuni pentru tarile ale caror deficite depasesc plafonul autorizat de 3% din produsul intern brut.
Stark nu a ratat ocazia de a critica Atena. "Grecia si-a incetinit programul de reforme in urma cu un an", a spus acesta.
"Acum, Grecia se scuza afirmand ca tara sufera din cauza unei crize sistemice europene. Nu este acceptabil sa arunci vina pe altii cand tu insuti nu ti-ai facut temele".

Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Frumoasa casă neoromânească de pe strada Stirbei Voda, pentru care administrația Firea a dat autorizație de demolare pe finalul mandatului, este deocamdată salvată: Prefectul a atacat autorizația în instanță
Discursul de adio al lui Donald Trump: Am făcut ceea ce am venit să facem. Am dus cele mai grele bătălii VIDEO
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
Prin urmare bancherii trebuie sa isi puna pofta in cui, iar politicienii amestecati in asa ceva trimisi la munca silnica deopotriva cu bancherii.