Premierul Emil Boc a anuntat la inceputul sedintei de Guvern de miercuri ca trebuie sa faca o atentionare pentru Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu. Boc a spus ca sub nicio forma nu trebuie depasit plafonul de 4,4% stabilit si negociat cu Fondul Monetar International pentru deficitul bugetar din 2011. "Nu se negociaza, oricat de mari ar fi nevoile unora sau altora", a mai spus Boc.

  • "Am o atentionare in special catre Ministerul Finantelor, cu privire la deficitul bugetar pe 2011. Deficitul bugetar nu se negociaza si nu acceptam sub nicio forma depasirea plafonului de 4,4% agreat cu Parlamentul prin legea bugetului de stat, dar si cu organismele internationale, pentru ca este un semn de seriozitate si credibilitate a statului roman. Deci deficitul nu se negociaza, oricat de mari ar fi nevoile unora sau altora", a spus Boc.

Boc a mai cerut ministrilor sa dea prioritate investitiilor care se vor finaliza in 2012.

"Va solicit ca in lista de investitii pe care o aprobati in calitate de ministru sa dati prioritate maxima acelor investitii care se finalizeaza in anul 2012 pentru ca si in acordurile cu organismele internationale avem prioritizarea investitiilor, in sensul finalizarii cu prioritate a celor care se afla intr-o faza avansata de finalizare. Acordati prioritate investitiilor care se finalizeaza", a precizat Boc.

Premierul a declarat recent ca Romania reprezinta un mediu economic stabil. "In momentul de fata are asigurat un cadru stabil si preductibil pentru realizarea de investitii. Romania a reusit sa aiba 4 trimestre de crestere economica, vom incheia anul cu o crestere intre 1,5% si 2%. Romania intra in normalitate in privinta deficitelor. In 2012, vom avea un deficit de 1,9% si ne indreptam catre un concept de deficit zero. Datoria publica, care este in jur de 32-33%, va ramane cu mult sub nivelul maxim de 60%. (...)Este pentru prima oara in ultimii 20 de ani cand nu se aproba un buget electoral intr-un an electoral", a afirmat premierul.