​Volume si volatilitate tipice pentru finalul lui decembrie. Aglomeratia din zilele dinaintea Craciunului, determina in aceste zile, sedinte cu volatilitate redusa si lichiditate slaba.Tranzactiile Deal de la Fondul Proprietatea: nu credem sa aiba legatura cu noua conjunctura cu care se confrunta administratorul Fondului Proprietatea, ci mai degraba am putea crede ca sunt transferuri care au scopul de a inchide anul cu portofoliile asumate in prealabil. Evolutii modeste si pe pietele internationale. In lipsa obisnuitelor declaratii din partea oficialilor agentiilor de rating ori ai bancilor centrale, pietele raman fara volatilitate.

Citeste integral din atasament Raportul Prime Transaction

Desi contextul general este acelasi, investitorii lasa o senzatie timida ca doresc sa inchida anul cu portofolii in care balanta sa incline in favoarea actiunilor.

Pe piata noastra, probabil vom vedea o inchidere de an intr-un ton optimist, cu volume reduse si tranzactii putine. In ultimele sedinte de anul acesta, ne putem astepta la aprecieri care sa mai reduca din pierderile acumulate in partea a doua a anului.