Actionarii Garanti Bank Romania au decis majorarea capitalului social cu 18 milioane de euro, pana la 221 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al bancii. Majorarea de capital are scopul de a sustine operatiunile de dezvoltare ale institutiei bancare in Romania.

"Prin aceasta majorare de capital, alaturi de consolidarea operatiunilor noastre in Romania, ne vom atinge si obiectivul de a ne plasa pe primele zece pozitii in topul bancilor care activeaza aici", a declarat Murat Atay, CEO Garanti Bank Romania.

In primele noua luni ale anului, Garanti Bank Romania a obtinut un profit de 1,9 milioane de euro. Grupul turc este prezent pe piata din Romania prin Garanti Bank, Garanti Credite de Consum, Garanti Leasing si Garanti Credite Ipotecare. La nivel de grup, au inregistrat un profit consolidat de 6 milioane de euro.

Prezenta pe piata din Romania din 1998, Garanti Bank ofera servicii pentru toate segmentele de business - retail, IMM si corporate, pentru mai mult de 230.000 clienti. Banca detine o retea de 78 de agentii, 200 de bancomate si peste 7.500 de terminale POS.