Buna dimineata si La Multi Ani! tuturor. A trecut 2011 si am intrat intr-un 2012 care se arata a fi complicat din mai multe puncte de vedere. Criza datoriilor va continua sa preseze liderii europeni care se comporta ca niste alcoolici, dupa cum spune guvernatorul Bundesbank (Banca Centrala a Germaniei). "Promit ca se vor lasa de baut, dar mai cer un ultim schnaps", spune el.

Pentru fanii lui Barry Ritholtz, in Washington Post (si pe blogul lui) gasiti cele 10 predictii ale acestuia pentru 2012. O explicatie simplificata despre actiunile BCE privitoare la imprumuturile acordate bancilor gasiti aici. Cu toate astea, adauga Krugman, "nimeni nu intelege cum e cu datoriile". In India, nerezidentii au capatat dreptul de a investi pe Bursa in mod direct, nu ca pana acum, prin intermediul vehiculelor financiare.

Presedintele Coreei de Sud intinde o mana Nordului. Inca nu se stie ce va primi in schimb. Peter Sands- CEO Standard Chartered Bank- avertizeaza ca zona euro se poate destrama. Si pentru ca toate acestea sa capete un contur, iata ca Nigeria nu va mai subventiona pretul carburantilor!