Marti seara, ora 21,15. Banca privata Sarasin remite un comunicat de presa prin care isi cere scuze Guvernatorului Bancii Nationale a Elvetiei pentru ca un angajat a furat date legate de tranzactiile financiare ale familiei Hildebrand. Cateva minute mai tarziu, la un post de televiziune, sotia Guvernatorului, Kashya Hildebrand, se declara mirata de interesul suscitat de achizitia catorva sute de mii de dolari. “Dolarii erau ridicol de ieftini”, explica ea. Potrivit presei elvetiene, din tranzactiile valutare efectuate, familia Guvernatorului ar fi castigat circa 61.000 de euro din diferentele de curs.

Guvernatorul a vandut la inceputul anului 2010 casa de vacanta a familiei din Gstaad. Banii obtinuti din vanzare au fost o parte investiti in dolari, iar alta parte a ramas denominata in franci. In 15 august (4 august potrivit altor surse), nevasta Guvernatorului ar fi cumparat 512.000 de franci pe care i-ar fi transformat inapoi in dolari in 12 octombrie.

Vezi aici emisiunea tv

Kashya Hildebrand, nascuta in Pakistan si avand cetatenie americana detine in prezent o galerie de arta (deschisa in 2001 impreuna cu fratee ei), dar a lucrat ca trader pentru un hedge found- Moore Capital.

A fost deschisa o ancheta in acest sens.

Citeste mai multe despre acest scandal cu tenta politica in ziarul Le Temps sau pe agentia de stiri Bloomberg