Salariul minim din Grecia ar putea scadea, iar controalele Fiscului vor fi mult mai dure, scrie Ekatimerini.com. Aceasta este o parte a intelegerii dintre autoritati si troica pentru a salva inca o data tara de la faliment. Potrivit unui raport Alpha Bank de acum doua zile, desi numarul turistilor a crescut, vanzarile in retail s-au prabusit, ceea ce arata un nivel ridicat al evaziunii fiscale.

Dupa scandalul Hildebrand, Banca Centrala a Elvetiei a publicat Codul Etic al bancherilor centrali, iar Guvernatorul va raspunde intrebarilor presei in dupa amiaza zilei de 5 ianuarie. Guvernatorul nu stia de miscarile financiare ale nevestei, scrie 20min.ch.

Coreea de Sud si India se inarmeaza. Vezi aici tarile din care America isi importa petrolul.

Vezi in The Economist cine a crescut cel mai mult si cine a scazut economic in lume, sau citeste un incantator articol din NYT, pe care am uitat sa il semnalez ieri, desi il citisem. Autoritatea Bancara Europeana si-a publicat programul detaliat pentru 2012, asa cum ii sta bine unei organizatii normale. Mi-as dori sa vad si pe la noi asa ceva.

In The Telegraph, un text bun despre criza din Ungaria. Dar un text care trebuie musai citit il gasim pe Bloomberg: Lectiile pentru Europa ale primei mari depresiuni din SUA. Daca ajungeti sa rasfoiti Le Figaro, opriti-va la interviul acordat de premierul italian Monti.

Is It Time for a Breakup of UniCredit?, se intreaba Wall Street Journal.

Incepe tsunamiul demografic chinez, ne asigura Bloomberg. Care China isi va extinde in Europa operatiunile de telefonie.

In final, o veste buna: operatia de cancer a liderului Argentinei a fost un succes.