Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Primul esec din 2012 pe piata financiara din Europa

de Dan Diaconu     Trenduri Economice
Joi, 5 ianuarie 2012, 8:15 Economie | Finanţe & Bănci

​Nici nu am depășit bine atmosfera de sărbătoare că am consemnat un prim eșec în Europa. Dacă proverbialul optimism al începutului de an a ridicat cotațiile acțiunilor cam pe toate piețele, iată că realitatea își face simțită prezența cu brutalitate. Și aceasta se întâmplă, cu siguranță, din cauză că cele câteva zile de liniște nu au schimbat în niciun fel datele problemei.

Dar despre ce eșec vorbim? Ei bine, este vorba despre UniCredit. Banca încearcă să strângă (cu disperare) 7.5 mld. EUR printr-o emisiune suplimentară de acțiuni. Și, pentru atractivitate, noua emisiune de acțiuni s-a făcut la un incredibil discount de 69.4% față de cotația de închidere de marți și cu 43% mai mic față de prețul teoretic de tranzacționare de după majorarea capitalului. O ofertă incredibilă, nu-i așa? Într-adevăr, însă, dacă ești sănătos la cap, nu ai cum să nu-ți pui întrebări atunci când te afli în fața unui asemenea incredibil discount. Și spun aceasta deoarece nu ne aflăm în fața unor gospodine capabile să-și spargă dinții în fața unei oferte de tigăi, ci vorbim despre investitori care, înainte de a se arunca cu capul înainte, cel puțin se asigură să nu aibă parte de vreun zid în ipotetica traiectorie.

Rezultatele acestei acțiuni frenetice au fost cele normale, dar, probabil, neașteptate pentru inițiatori. La începutul ședinței de ieri titlurile băncii au căzut cu ~10%, au fost suspendate de la tranzacționare pentru scurt timp, după care au crescut anemic cu 3.5%. A fost vârful deoarece, după acest moment de glorie, titlurile s-au înscris pe o pârtie accelerat descendentă închizând la un măreț -14.5%!


Citeste restul materialului si comenteaza pe
Trenduri economice.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

3389 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică