Presedintele Bancii Nationale a Elvetiei, Philipp Hildebrand, spune ca nu are motive sa demisioneze in urma scandalului in care este implicata sotia sa, care a determinat aparitia speculatiilor ca ea ar fi beneficiat de informatii privilegiate, potrivit Reuters.

"Atata timp cat beneficiez de increderea Guvernului si a Consiliului bancii, retragerea mea nu constituie un subiect", a declarat Hildebrand in cadrul unei conferinte de presa.

El a mai spus ca aceasta controversata tranzactie a fost comandata de sotia sa si exista un email pentru a demonstra acest lucru.

Guvernatorul a vandut la inceputul anului 2010 casa de vacanta a familiei din Gstaad. Banii obtinuti din vanzare au fost o parte investiti in dolari, iar alta parte a ramas denominata in franci. In 15 august, Kashya Hildebrand ar fi cumparat 512.000 de franci pe care i-ar fi transformat inapoi in dolari in 12 octombrie. In urma acestor tranzactii, sotia guvernatorului a obtinut un castig de 61.000 de franci elvetieni (65.000 dolari).

In perioada dintre cele doua tranzactii, SNB a stabilit un curs minim de 1,20 franci pentru un euro, dupa ce cele doua monede au ajuns pentru scurt timp la paritate.