Directorul executiv al Lloyds Banking Group, Antonio Horta-Osorio, a renuntat la bonusul primit pe anul trecut, motivand decizia prin absenta de doua luni de la sefia companiei, performantele bancii si conditiile economice dificile cu care se confrunta clientii, potrivit Reuters. Bonusul primit de Horta-Osorio, care are un salariu de baza de 1,1 milioane de lire, s-ar fi ridicat la 2,4 milioane de lire sterline (3,7 milioane de dolari).

De asemenea, el poate primi 4,5 milioane de lire sterline in cadrul unui plan pe termen lung, ce vor fi platiti in 2014.

"Bonusul ar trebui sa reflecte performanta grupului, dar si conditiile dificile cu care multi oameni se confrunta. De asemenea, recunosc ca perioada mea de absenta a avut impact atat in interiorul cat si in afara bancii, inclusiv asupra actionarilor", a declarat Antonio Horta-Osorio.

Salariile bancherilor, si in special primele, s-au aflat in atentia politicienilor si al publicului dupa ce Guvernul a cheltuit 66 miliarde de lire sterline in 2008 pentru salvarea Lloyds si Royal Bank of Scotland.

Decizia lui Antonio Horta-Osorio ar putea pune presiune asupra altor directori de banci din Europa, dupa un an cu scaderi ale valorii actiunilor si cu reduceri de personal importante.

Actiunile Lloyds s-au depreciat cu 60% anul trecut, avand una dintre cele mai slabe performante din cadrul indicelui principal al Bursei din Londra. Vineri, actiunile grupului financiar cresteau cu 2,5% la ora 12:15 GMT.