"Statul roman alege finantarea prin Bursa, varianta ce poate fi considerata una dintre cele mai ieftine metode de atragere de capital. Decizia Guvernului de a aproba listarea a 10% din actiunile Hidroelectrica si Nuclearelectrica printr-o oferta publica initiala, este un semnal ca statul a inteles rolul important pe care piata de capital il are sau il poate avea in economie. Practic, statul nu isi vinde din participatiile la cele doua companii ci va face o majorare de capital social cu aport in numerar, oferind spre subscriere actiuni nou emise. Aceasta practica este o dovada ca statul aplica politica anuntata privind investitiile in economie", se arata in Raportul Prime Transaction de miercuri.

Citeste atasat documentul integral

Este un pas important spre a accede in randul pietelor de capital care atrag investitori si fluxuri monetare. Un efect al acestei stiri se va vedea intr-o perioada mai lunga, scaderile inregistrate astazi de indicii Bursei de la Bucuresti putand fi considerate corectii tehnice, dupa cresterile marcate in ultimele sedinte de tranzactionare, se mai spune in document.

"Guvernul german a redus prognozele cu privire la cresterea economica din acest an, pe fondul inrautatirii conditiilor economice din zona euro, potrivit The Wall Street Journal. Oficialii germani sustin insa ca cea mai mare economie europeana nu va intra in recesiune in acest an (HotNews) Portugalia a vandut miercuri titluri de stat pe termen scurt in valoare de 2,5 miliarde de euro, aceasta fiind cea mai mare licitatie de obligatiuni de la primirea pachetului de salvare, in 2011, potrivit CNBC (HotNews)", mai noteaza autorii Raportului