RBS si grupul Rompetrol au incheiat la finele anului trecut un acord de creditare multi-valuta in valoare totala de 55 milioane euro, cu o maturitate de un an, se arata intr-un comunicat de presa. Creditul va fi folosit pentru asigurarea capitalului de lucru a Rompetrol Gas (divizia de gaz petrolier lichefiat) si Rompetrol Downstream (divizia de retail a grupului in Romania).

"Pentru acest an, grupul si-a propus finalizarea programului de crestere a capacitatii rafinariei Petromidia la cinci milioane tone de materie prima, consolidarea activitatilor de distributie a carburantilor in Romania, Franta, Spania, Bulgaria, Moldova si Georgia, dar si extinderea in Turcia si Ucraina", a declarat Dmitry Grigoryev, directorul financiar al grupului Rompetrol.

Grupul Rompetrol, detinut integral de grupul kazah KazMunaiGas, isi desfasoara activitatea in 12 tari, avand majoritatea activelor si operatiunilor in Franta, Romania, Spania si sud-estul Europei. Rompetrol Downstream opereaza la nivel national 763 de puncte de distributie carburanti (statii proprii, statii Partener, statii Rompetrol Express, baze interne de 9 si 20 de metri cubi), in timp ce reteaua Rompetrol Gas este formata din 250 de statii distributie GPL auto, 7.000 de puncte de distributie butelii si 3 statii de imbuteliere GPL (Constanta, Arad si Bacau).