Miercuri cu putin inainte de pranz, delegatia formata din experti ai FMI a avut o runda de discutii cu specialistii Bancii Nationale, in vederea pregatirii intalnirii cu Guvernatorul Mugur Isarescu, programata pentru vineri. "S-a discutat despre lichiditatea bancara, rezervele Bancii Centrale si despre operatiunile care compun politica monetara", au declarat pentru HotNews participanti la intalnire.

Mugur IsarescuFoto: Agerpres

Acest tip de intanliri premerg reuniunile la nivel de conducatori de institutii, prima dintre ele urmand sa aiba loc vineri inainte de pranz, au mai spus sursele citate. "Expertii Fondului s-au uitat peste cifre si au apreciat pozitiv activitatea BNR. Atat indicatorii privind lichiditatea cat si celelalte componente ale politicii monetare au demonstrat ca Banca Centrala si-a facut cu brio misiunea. Textual, am fost felicitati", au mai spus participantii la discutie.

Potrivit acestora, in conditiile crizei internationale, BNR a avut un comportament prudent, de natura a minimiza riscurile macroeconomice.