Presedintele executiv al grupului Erste Bank, Andreas Treichl, a declarat vineri, in cadrul unei intrevederi cu presedintele Traian Basescu, ca Romania va ramane o piata importanta pentru banca austriaca si a precizat ca institutia de credit si-a majorat substantial investitiile in tara noastra, transmite Agerpres. Traian Basescu a replicat ca acesta este mesajul pe care il astepta, dupa ce Banca centrala a Austriei a adoptat noi reglementari cu privire la cerintele de capital si lichiditate.

"Noi suntem pe deplin angajati in ceea ce priveste Romania. Romania este o piata foarte importanta pentru grupul Erste. Suntem pe deplin convinsi sa continuam", a declarat Andreas Treichl in timpul inrevederii cu presedintele Traian Basescu.

Seful bancii austriece a precizat ca grupul Erste si-a marit substantial investitiile in Romania si va continua pe aceeasi linie.

"Domnule presedinte, astea au fost cuvintele magice pe care le-am asteptat de la dumneavostra, pentru ca aceleasi asteptari au fost ieri, in discutiile mele cu presedintele Raiffeisen. Si daca astazi si Erste se uita spre Romania ca spre o piata unde decideti sa ramaneti si sa finantati dezvoltarea, este cel mai important mesaj pe care l-am primit astazi. Cunoasteti reactia mea cand Banca Nationala a Austriei a indicat niste masuri si am fost extrem de critic si de temator pentru interesul Romaniei. Acum, vazand ca doua dintre cele mai mari banci austriece sunt hotarate sa ramana aici, pentru mine este un mesaj excelent", a spus Traian Basescu.

Andreas Treichl a mai aratat ca Romania se afla intr-o situatie buna si are o sansa foarte mare sa devina un castigator in Europa, prin masurile economice pe care le-a adoptat.

"Multe masuri dure au fost luate si cred ca cel mai important lucru este ca Romania sa fructifice toate sansele pe care le are acum pentru a crea crestere economica. Daca va uitati la intreaga Europa si comparati situatia Romaniei cu cea a altor tari, precum si faptul ca Guvernul a facut cativa pasi durerosi pentru a imbunatati deficitul bugetar, cred ca acum Romania are o sansa foarte buna sa devina un castigator in Europa", a afirmat presedintele Erste.

Erste Bank este actionarul majoritar al BCR, cea mai mare banca din Romania.