BCR, cea mai mare banca din Romania, a anuntat vineri numirea lui Tomas Spurny in functia de presedinte executiv al bancii incepand cu data de 1 aprilie, in locul lui Dominic Bruynseels. Totodata, actionarul majoritar al BCR a numit noi vicepresedinti pe sectorul financiar, trezorerie, retail si operatiuni.

Tomas SpurnyFoto: BCR

Totodata, Bernd Mittermair (43 de ani) il inlocuieste pe Helmuth Hintringer (61 de ani) in functia de vicepresedinte executiv financiar (CFO), iar Sergiu Manea (39 de ani) este numit in functia nou-creata de vicepresedinte trezorerie, piete de capital si group large corporates.

Martin Skopek revine in functia de vicepresedinte executiv retail si private banking incepand cu data de 1 aprilie, asa cum s-a anuntat anterior. Skopek, care a mai activat in aceasta functie intre anii 2006 si 2010, va continua sa coordoneze activitatile de retail la nivelul Erste Group si va ramane presedinte al Consiliului de Retail al grupului.

Christian Bruckner, chief operating officer in BCR din anul 2010 va deveni membru al Comitetului Executiv si vicepresedinte executiv operatiuni (COO).

Toate aceste numiri trebuie sa fie aprobate de Banca Nationala a Romaniei.

Ceilalti membri ai Comitetului Executiv sunt Frank-Michael Beitz, vicepresedinte executiv risc (chief risk officer) si Wolfgang Schoiswohl, vicepresedinte executiv corporate banking.

Consiliul de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR) a extins Comitetul Executiv al bancii de la cinci la sapte membri, prin includerea pozitiei de vicepresedinte executiv operatiuni si a celei de vicepresedinte executiv trezorerie, piete de capital si group large corporates.

Tomas Spurny, in varsta de 46 de ani, a ocupat in ultimii zece ani functia de director general al mai multor institutii financiare si bancare din Slovacia, Cehia si Ungaria. In ultima perioada, el a fost directorul general al CIB Bank Ungaria, membra a grupului financiar italian Intesa Sanpaolo. Inainte de a activa in domeniul bancar, Spurny a lucrat la firma de consultanta pentru management McKinsey and Company.

Bernd Mittermair s-a alaturat Erste Group in 1992, activand, in diferite functii, in domeniul managementului activelor si pasivelor, in controlling si managementul performantei. Este specialist in planificarea strategica si operationala si in elaborarea bugetelor. A fost implicat in toate procesele majore de due diligence ale Erste Group incepand din 1999.

Sergiu Manea, numit in functia nou-creata de vicepresedinte, piete de capital si group large corporates, va prelua o parte din atributiile actuale ale liniei de afaceri condusa de Wolfgang Schoiswohl. Manea are peste 15 ani de experienta pe pietele financiare si a lucrat in cadrul mai multor banci internationale, precum Citibank, ING, ABN Amro si Bank Austria Creditanstalt. In ultima perioada, a activat ca partener asociat in cadrul Ithuba Capital, o firma austriaca independenta care ofera servicii de management al activelor si consiliere financiara.