"Moneda euro a facut Europa mai puternica", a declarat joi cancelarul german Angela Merkel, dupa sosirea in China, unde a inceput o vizita destinata, in special, pentru a linisti liderii economiei mondiale privind criza din Europa.

Merkel a vorbit, de asemenea, despre "marile progrese ale Uniunii Europene in ultimii doi ani" intr-un discurs pe teme de politica monetara la Academia Chineza de Stiinte Sociale (CASS), scrie AFP.

"Concurenta pe plan mondiala devenitmai durain ultimii anisi Europatrebuie sa se adapteze", a continuatcancelarul,adaugand caeste"convinsa ca(Europa)este pe calea cea buna" cureformele.

"Economiagermana, in general,a avut beneficii datorita monedeieuro", a declaratd-naMerkel,a caruivizitade trei zilein China, cuo delegatiedeangajatori germaniurmareaste crearea unorlegaturi mai stranse intrecea mai mare economiedin Europasi a doua cea mai puternica economie dinlume. Cele doua tari sunt, de asemenea, primii doi cei mai mari exportatori ailumii.

Chinei i s-a cerut indirect din partea liderilor europenisa ajute tariledin zonaeuro,prin contributia laun fond desalvare,darBeijingulnu s-aangajatpana in prezentin mod explicit inaceasta directie.