- Sulfina Barbu a afirmat ca aceste persoane isi vor primi in februarie drepturile pe luna ianuarie. Astfel, nu se pune problema sa ramana fara niciun ban toata iarna. Ministrul Muncii considera ca sunt persoane care au drepturi (primirea ajutoarelor sociale), dar si obligatii (plata impozitelor). "Atata timp cat este vorba de bani de la bugetul de stat, eu cred ca este un act de dreptate pentru oamenii corecti, pentru cei care muncesc si isi platesc taxele la timp".
Intrebat daca esalonarea la plata este o solutie, presedintele Asociatiei Comunelor din Romania a spus ca este nevoie de analiza fiecarui caz in parte. Draghici sustine ca in localitatea in care este primar, Vulcana Bai din Dambovita, nu sunt cazuri de neplata a impozitelor.
- Draghici considera ca orice persoana care primeste ajutor social trebuie sa contribuie si cu plata impozitelor. "Plata ajutorului social, precum orice alta plata, se poate face numai daca ai veniturile realizate. Ajutorul social este un drept, dar are si obligatii. Constituirea fondurilor publice are la baza buna credinta a contribuabililor. Fiecare dintre noi avem acces la servicii pe care le dorim tot mai bune. Ce s-ar intampla daca nimeni nu si-ar plati obligatiile?", a spus Draghici.
Draghici a spus ca este nevoie de masuri pentru constientizarea contribuabililor. "Trebuie sa luam angajamente scrise de la acestia chiar de la primul termen de plata. Aici este nevoie foarte mult de mediatizare prin mass-media", a mai spus primarul.
De cand au inceput sa se resimta efectele crizei economice, Guvernul a luat o serie de masuri pentru restrangerea accesului la ajutoarele sociale. Nu doar cei care nu-si platesc impozitele raman fara ajutoare, ci si cei care refuza un loc de munca sau cei care nu vor accepta sa participe la cursuri de formare profesionala.
De-a lungul timpului, au fost adesea mediatizate cazuri de intreprinzatori, mai ales din domeniul agriculturii, care sunt refuzati sistematic de beneficiarii de ajutoare sociale care nu vor sa renunte la ele pentru un loc de munca. De asemenea, presa a relatat in numeroase randuri ca multi primari, mai ales in mediul rural, au acordat ajutoare sociale contra voturi.
mi se pare o masura bine intentionata, insa cu consecinte grave in practica - mare parte din aceste familii traiesc de pe o zi pe alta in saracie - sa ii lasi fara un ajutorul social in toiul iernii pe motiv ca n-au platit o taxa locala e inuman.
si inca ceva - nu inteleg de ce nu se ocupa autoritatile locale sa isi colecteze banii si ce treaba are ministerul cu asta? ei pot cere sa se puna poprire pe veniturile respectivilor
Care sursa ? Sunt o gramada care muncesc la negru. Mai mult, cei care lucreaza la privat isi iau banii din conturile angajatorului, nu trec prin conturile statului.
genial !
asa o gandire sulfinizata, mai rar !
nu exista oameni saraci in romania !
toti, dar mai ales cei pe asistenta sociala, au case si masini !
si asta cand, stimatul presedinte, d'abia daca se mai descurca cu plata la gaze !
Ceea ce spui tu presupune efort din partea statului, si in consecinta costuri. la fel cum tie nu-ti opreste banii de impozit pe casa din salariu, ci tre sa te duci sa platesti, asha pot face si cei care primesc ajutor de la stat. Da' probabil 10% din astia asteapta sa le fie si "muiati posmagii"
FIX de asta iti arde, cand primesti ceva maruntzish si n-ai din ce lua rechizite la copchii - sa alergi la nu'sh cate cozi, sa-ti platesti impozitele!
Io zic sa si le plateasca pe Internet :P
Te bagi?
La tara tatal meu cauta muncitori sa faca curat la anumale si nu vrea nimeni sa munceasca, chiar daca somajul este de 70%
Si ii plateste bine 1500 lei, mancare de 2-3 ori pe zi, bautura, un pachet de tigari la fumatori plus cazare pentru cei care nu au o casa.
Eu sunt satul de puturosi, unul din asta care a refuzat un loc de munca de 2 ore pe zi, si i sa dat casa si masa, a plecat dupa o saptamana si l-am vazut la Antena aratat ca este un sarman si nu ii da nimeni de munca.
Eu sunt de acord sa ajutam cu bani mai multi pe cei care vor sa munceasca si nu pot, dar daca esti puturos, nu ai dreptul la ajutoare
Mai simplu spus, avem guvernanti ticalosi si lipsiti de minte.
Se prefera sa se tina in sistem oameni depasiti tehnologic pentru care calculatorul e ceva SF. Se prefera caiete, dosare, zeci de stampile, intr-un cuvant birocratie. Un server/ baza de date bine facuta ar inlocui sute de bugetari care au program de cafeluta. Nu se doreste informatizarea.
gasca asta de hoti numita pdl vorbeste de oameni cinstit ?
au furat inainte si psd si pnl si alte partide din banii romanilor , dar ce face pdl in ziua de azi se numeste jaf national !
astia fura la blana !
adica TOT !
tariceanu a concesionat petrolul din perimetrul insulei serpilor in ultima zi de mandat, chiar inainte de a fi declarat apartinind romaniei.
Vintu a furat de-a rupt cu FNI-ul, lui Voiculescu i-a crescut averea cu 100 mil eur cit timp Serez era ministrul economiei, Patriciu a uitat sa mai plateasca statului datoria istorica de la RomPetrol, etc, etc
Si tu-mi zici mie ca pedelistii au furat cel mai mult pentru ca au construit 3 patinoare la pret dublu si 10 sali de sport la tara???
in situatia in care nivelul ajutorului social lunar era de macar sase spate ori mai mare decat impozitele si taxele locale era ok!dar in conditiile date este bataie de joc!
Si oricum,de ce primariile nu se ocupa singure de recuperarea sau eventual compensarea taxelor si impozitelor locale?de ce este nevoie sa intervina ministerul?
De ce acum nu comenteaza nimeni ca guvernul se amesteca in banii comunitatii? Acum e bine?
Sunt de acord ca exista si oameni care iau nemeritat ajutoare sociale dar nu este bine sa taiem tot codrul pentru cativa copaci uscati!
Pana la urma masura asta se ia in mijlocul unei ierni geroase,sarmanii astia vor disparea fizic,cu copiii si batranii lor!
daca vrei sa aiba ajutorul de sase-sapte ori mai mare, infiinteaza un ONG , si finantati 'saracii' oameni pana nu mai aveti cu ce.
Hai, te bagi? :P
Oamenii de genul asta primesc ajutoare sociale, nu discutam de oameni de pe sub poduri.
Si da, ajutorul ala social e chiar MULT mai mare decat taxele locale.
Adica daca primesti DOAR un singur ajutor social, o alocatie pentru copil de 42 de lei pe luna, asta face 500 de lei pe an.
Impozitul pe un apartament cu doua camere in Bucuresti, de vechime medie, intr-un cartie mediu face cam 100 de lei. Adica de cinci ori mai putin decat cea mai redusa alocatie sociala.
Impozitul pe locuinte e o gluma in Romania fata de alta tari. Nici ala nu poate sa fie platit?
Nu cumva s-au invatat unii doar sa "li se dea"? Ca ce treaba are statul, vorba conului Leonida, decat sa dea lefuri la cetateni?
"Nu doar cei care nu-si platesc impozitele raman fara ajutoare, ci si cei care refuza un loc de munca sau cei care nu vor accepta sa participe la cursuri de formare profesionala."
Asta trebuia facut de mult, nu in al 13-lea ceas.
In spirit romanesc, ii felicit ca fac asta acum mai tarziu decat niciodata :)
Practic, bani din care sa fure Sulfinica si gashka ei, nu aduceau astia - da' macar era un contingent serios de votaci!
N-are decat Sulfinica sa-si dea cu stangu-n dreptu'! :P
deci, asta voia sa zica cu, a venit randul politicienilor si bogatilor.
acum, fara misto, ajutoarele vin dela buget. impozitul merge tot la buget.
in loc sa le opreasca toti banii, tot ajutorul, dece nu le deduc, lunar, datoriile catre buget, in asa fel incat sa ia si oamenii ceva si sa se sature si statul.
adica, sa le opreasca impozitul ala pe locunita, in 12 rate lunare, la fiecare plata a ajutoarelor..
sulfinica a fost pusa sa gaseasca solutii, ca o femeie de femei ce se afla !
solutia propusa mai sus, a fost sugerata de dl. paleologu, aseara, intr'o emisiune tv.
oare madam sulfinica n'a aflat ?
are dreptate bocutz, comunicarea, mamii ei !
sa nu'mi spui ca nu'i plac fazanii !
ca este vegetarian, amator de fucte de mare. :-)
Banii din alocatii vin dintr-o parte, impozitele locale merg in alta parte (intr-un cont de trezorerie al localitatii/sectorului). E chiar complicat sa te apuci sa faci reconcilieri de astfel de sume intre cateve sute de mii de conturi si contul ministerului muncii, si nici nu stiu cat e de posibil din punct de vedere al legii bugetului. Adica sa te apuci sa faci calcule si diferente intre alocatie si taxe, sa te apuci sa imparti diferenta in rate lunare, sa diminuiezi alocatia si alte cele. Discutam de sute de mii de beneficiari. Cred ca si pentru o banca mai solida ar fi ceva de munca pentru a reusi asa ceva in conditii bune.
Solutia adoptata e cea mai simpla si cred ca singura care merge: administartiile locale fac naibii o lista banala in excel cu CNP-urile datornicilor si trimit acea lista catre ministerul muncii, care aplica un filtru si blocheaza de la plata alocatiile.
P.S. Paleologu e un boem, haios si bine intentionat, dar doar atat. Altfel nu prea stie pe ce lume traieste.
esta ca atunci cand cineva ar veni la mata si te'ar pune sa platesti datoria facuta de parinti.
este vorba de ajutoare sociale. alea sunt date conditionat. pentru alea, sunt niste conditii ca blanuri, bijuterii sau motorete mobra.
penatru alea, recipientul tre'sa faca munca obsteasca, la panselute, maturat sau alte corvoade ale primariei.
dar, fiind mici, nu acoperi dintr'o singura plata lunara, impozitul pe casa.
daca defalca, primaria, impozitul pe casa in 12 rate lunare si perceptorul comunal merge cu chitantierul cand se dau acele ajutoare, poate rupe 10-15 lei dela amarat.
asta este treaba primarilor.
ajutoarele de stat se dau pe propunerea primariilor.
impozitele pe casa merg tot la bugetul primariei.
deci, este interesul primarilor.
iar, daca esi sunt natarai, sa'i scuture sulfina, boc cu prefectii, binenteles, dupa ce ne scapa de zapezi.:-)
sa le dea dom'le banii oamenilor !
ce treaba are fiscul cu bugetele locale ?!
daca primarii nu vor sa se ocupe, sa n'aiva bani la bugetele lor locale. sa nu'si ia ei lefurile.
ei si perceptorul si cine mai este pe la primarii.
De ce nu poate statul să scadă din ajutor suma datorată şi s-o vireze în contul corect? De ce plătim din impozitele noastre o armată de funcţionari publici incompetenţi care nu ştiu decât să interzică şi să poprească diverse? De ce mai ţinem în spate statul ăsta şi toţi trântorii cu care vine la pachet?
Nu e treaba utilizatorului final că nu e acelaşi buget, că nu-s aceleaşi conturi, asta e bucătăria internă a statului. N-au decât să plimbe banii ăia într-un mod eficient, care să scutească cetăţeanul de drumuri în plus. Dar e mai simplu să arunce totul în spinarea cetăţeanului, şi să scape ei cu un excel scos la imprimantă, că doar de-aia-s plătiţi.
Mi-e scârbă de modul ăsta de a gândi.
Participanti> aprox 5-6 "asistati"..intre ~30 si 50+ ani. Suficient de vioi sa stea in picioare si sa bea bere, fara nici un handicap vizibil/notabil...
Subiect : cine da rindul asta de beri!
Asistat 1> hai bai Ioane...e rindul tau ca ai luat ajutorul de ..........
Asistat 2 > da, e rindu tau ca ieri am dat eu de baut din ajutor.
Perioada > mijlocul verii ..aka miezul sezonului agricol. ora 12-13, in timpul saptaminii
Rezultat> rinduri de beri...
Deci...cita vreme exista personaje din astea...imi pare fff rau..NU vad pt ce s-ar da ajutoare sociale.
Ca sa urli intr-una " luati banii de La smecherii asistati" nu dovedeste decat spalare de creier bine efectuata si ca sunteti prea ingusti sa acceptati ca unui prea Mare procent din populatie nu se ofera decat sansa asta de supravietuire.
Mai citesc si Opinii umane despre oameni care in campanii electorale sunt tratati ca "voturi" iar acum li se face propaganda ca ei sunt motivul pt care nu avem autostrada. Dar aceste opinii sunt aspru pedepsite cu "-" uri.
Imi astept si eu mustrarea acestor indivizi care habar n-au cum e sa traiesti intradevar in Romania asa cum am mai fost luat la rost pe tema furtului din sistem de unu care folosea ca argument ca masa si tacsu muncesc la varsta de 75 -adica ilegal in raport cu prevederile psihologice. Un babac din asta te poate omora la locul de munca si asta era un argumentul care trebuia sa ma convinga ca pensia este ceva imoral si doar nenoricitii hoti vor asa ceva.
Voi astia asa de critici , ar trebui sa reinfiintati Partidul Muncitoresc Roman. Pana atunci:
Sa munciti mult baieti.
Profilul asistatului social de profesie este : barbat tanar, 25-35 de ani, sanatos, permanent odihnit, haine de valaore peste medie, gluga pe cap si vara, ochelari de soare, barba de cativa milimetri, tatuaj sau macar cercel, neaparat manelist, arogant, mandru, consumator de acool, tutun, poate substante, scandalagiu, violent, atitudine antisociala, frustrat ca nu are bani cat viseaza el dar este plin de viata, agitat si cu chef permanent de distractie si glume, nu este bogat dar are bani cel putin aproape cat tine.
Asadar, tu ca sa-l poti tine pe asistatul social de profesie in spate si sa traiesti si tu, un pic mai prost ca el ce-i drept, poate iti mai iei o slujba. In felul asta tu ai trecut nu cu mult de limita de la care esti asistat.
El pentru ca oricum te detesta ca esti prost si muncesti, cand ajungi acasa rupt de oboseala, parca te asteapta. In cel mai scurt timp apartamentul tau de la bloc este invadat de manele si mult bas.
Mai este o deosebire. El are casa renovata recent, are pit bull sau un caine imens, laptop si poate si o masina. Este posibil ca tu sa nu ai ce are el. Dar cel mai de pret lucru pe care-l are este combina muzicala. Cel mai des, asistaul social de profesie este meloman si are in el spiritul petrecerii.
Tu nu te plangi de bani pentru ca oricum esti obisnuit fara ei, fiind plecat de la acasa parinteasca pe la scoli de la cel putin 18 ani. Asistatul social de profesie insa locuieste cel mai probabil cu parintii pe care si-i terorizeaza. La educatia lui a participat de la inceput toata comunitatea cum a putut. Mereu a fost cu proptele: la scoala, la politie mai apoi, la serviciu…dar la cel din urma a renuntat pentru ca-l solicita.
El isi completeaza veniturile si din pensia parintilor. In final, dupa ce tu platesti tot ce trebuie si astepti leafa urmatoare cca doua saptamani, iar el i