Numarul angajatilor in companiile prezente astazi la Romanian Business Leaders Summit (RBLS) este estimat sa stagneze (36,2%), respectiv sa creasca cu 10% (33,6%) in 2012. Procentele reprezinta ponderea raspunsurilor celor peste 150 de participanti la intrebarea "Cum estimati sa evolueze numarul de angajati in compania dvs in 2012?". Cel mai mic procent la aceasta intrebare - 0,89% - reflecta estimarea potrivit careia numarul de angajati va scadea cu 30% anul acesta.

Mai multe detalii despre rezultatele Business-metrului gasiti in atasament

Sesiunea de vot interactiv din deschiderea summit-ului Romanian Business Leaders, care a debutat joi, a mai inclus intrebari legate de evolutia cifrei de afaceri (CA) si a nivelului salariilor in 2012. Peste 23% dintre participanti estimeaza o crestere cu 10% a CA in 2012, iar circa 22% dintre ei vad o crestere cu 20% a CA companiei pe care o conduc.

Business-metrul este un instrument propriu al Fundatiei Romanian Business Leaders (FRBL) si isi propune sa ia periodic pulsul comunitatii de business autohtone. Cifra de afaceri cumulata a companiilor prezente la RBLS reprezinta peste 10% din PIB, iar cota de piata cumulata a bancilor - dupa active- este de peste 50%.

RBLS este prima initiativa comuna a mediului de business autohton, care a atras peste 150 de participanti din domenii variate (antreprenori, manageri de multinationale si firme romanesti, bancheri, avocati, oameni de publicitate, investitori, profesionisti de resurse umane, analisti, oameni de business din software, telecom, branding, petrol & gaze, farma, servicii financiare).

In cele doua zile ale summit-ului (2-3 februarie), care a debutat astazi, participantii lucreaza in echipe pentru identificarea a 12 proiecte concrete pentru sase directii de actiune: Educatia; Buna guvernare si statul modern; Cultura antreprenoriala; Capitalul autohton; Coagularea comunitatii; Strategia de tara. Aceste sase teme au rezultat in urma unei Mese Rotunde organizata de FRBL in luna decembrie, la care au participat aproximativ 80 de lideri de business.

"Daca veti avea rabdare sa fiti antreprenori sociali timp de doua zile, veti pleca de aici cu gustul unui lucru bine facut", a declarat Mihai Marcu, presedintele FRBL, in deschiderea summitul-ui.

RBLS este o initiativa a Fundatiei Romanian Business Leaders (FRBL), organizatie care isi propune sa coaguleze oamenii de business intr-o comunitate puternica, dornica si capabila sa faca din Romania un stat modern si o economie competitiva.

RBLS se desfasoara intre 2 si 3 februarie la Hotel Howard Johnson din Bucuresti si este un eveniment sustinut de TVR Info. Partenerul media al evenimentului este Hotnews.ro.