"Nu e vorba de insolventa ci de reorganizare judiciara, ceea ce e cu totul diferit. Procesul este in curs. Businessul va reporni dupa ce va fi restructurat. Detalii tehnice nu va pot da in acest moment pentru ca este un business care nu se face in piata publica, ci prin discutii si negocieri. Am citit ceea ce s-a scris in presa si va spun ca nu sunt deloc interesat de acele speculatii", a declarat pentru HotNews.ro Dinu Patriciu, care controleaza businessurile Minimax Discount si Mic.ro prin intermediul firmei Mercadia. Potrivit informatiilor de pe potalul instantelor de judecata, o serie de furnizori ar fi cerut in instanta falimentul Minimax Discount la Tribunalul Ilfov.

Dinu Patriciu in studioul HotNews.roFoto: HotNews.ro

La Tribunalul Bucuresti sunt de asemenea peste 20 de dosare in care fosti parteneri de afaceri solicita recuperarea datoriilor acumulate. Printre ei si Dorna Lactate, Cafea Fortuna, Dr. Oetker sau Romaqua Group (Borsec). Discounterul - cu un numar de 550 de angajati si o retea de 44 de magazine - a incheiat 2010 cu pierderi de 14,5 milioane lei la o cifra de afaceri de 277 mil. lei, conform raportarilor la Ministerului de Finante.

Mercadia, detinuta de Dinu Patriciu, a cumparat miniMax Discount in 2010, de la actionarii Real4You (Austria), Rainer Exel si Andreas Kampf, specialist in vanzari in cadrul grupului german Rewe, prezent in Romania prin Billa si Penny Market. Dinu Patriciu si fratele sau au pus bazele lantului de discount in 2004. Mercadia opereaza si magazinele Mic.ro.

Citeste aici un reportaj de la lansarea primului magazin Mic.ro