UPDATE: Claudia Boghicevici a primit aviz favorabil primind doar voturi "pentru". Trebuie precizat ca de la audieri au lipsit partidele din opozitie si nu s-a intrunit cvorumul.
"Un subiect dezbatut de noi (n.red. parlamentarii) mult timp a fost acela al subventionarii activitatii ONG-urilor, venind cu o masura care sa ajute in primul rand mediul rural. Trebuie sa ne implicam pentru ca ONG-urile sa aiba acces la finatari de la stat, pentru ca nu este normal ca 90% din serviciile sociale sa fie de la stat. Ne luptam pentru legea contractarii sociale, ca accesul la finantare, atat al ONG-urilor, cat si al institutiilor statului sa fie acelasi", a spus Claudia Boghicevici.
- Despre pensii si salarii, Boghicevici a spus ca va fi facuta o analiza economico-financiara la sfarsitul primului trimestru pentru a vedea in ce masura este posibila cresterea lor. "Discutiile despre pensii si salarii nu pot fi purtate decat in baza unei analize economico-financiare pe parcursul primului trimestru. In functie de aceasta, vom vedea daca este posibila cresterea lor".
Aceasta a mai spus ca un alt obiectiv este elaborarea unei legi privind calitatea serviciilor sociale. "Primul meu loc de munca a fost in domeniul asistentei sociale si am vazut pas cu pas cat de greu a fost sa implementam ceea ce Executivul a emis", a afirmat Claudia Boghicevici. Potrivit acesteia, va fi facuta si o clasificare a serviciilor sociale.
In ceea ce priveste cresterea ratei de ocupare, Boghicevici a afirmat ca vor fi luate masuri pentru flexibilizarea pietei muncii. O masura ar putea fi acordarea unei "prime de instalare" persoanelor care se afla in somaj de mai mult de un an.
Claudia Boghicevici a mai spus ca un alt obiectiv este Legea mestesugarilor. "Ne propunem ca forta de munca de la tara neexploatata sa o atragem la suprafata. Prin acea camera a mestesugarilor sa fie valorificata aceasta forta de munca si sa realizam astfel locuri de munca. Ne propunem sa imbunatatim si legislatia privind ucenicia", a precizat candidatul la functia de ministru al muncii.
Ca si cum ai merge tu la spalatorie auto, mi-ai da niste bani sa-ti spal masina exterior-interior, iar eu ti-as spune nonsalant ca ti-o spal, dar numai exterior, iar cu restul banilor iti spal motorul! (asta presupunand ca n-as retine o parte din banii tai pur si simplu in buzunarul meu). Degeaba ai urla tu la mine ca nu m-ai platit ca sa iti spal motorul ci interiorul masinii, ca eu m-as uita plictisit la tine si ti-as spune ca nu ma intereseaza ce vrei tu sa fac eu cu banii tai. Si culmea, nici n-ai avea ce face, asa cum am hotarat eu ar ramane, desi banii sunt ai tai.
Asta, dupa mine, se numeste indepartarea tot mai mare a clasei politice de popor. Nicodata asta nu duce la ceva bun.
:))) ca de furat o sa fure dar furtul este prea mare si necesita efort financiar prea mare si dc mai si iese si lumea la vot atrunci chiar ca le-a incurcat afacerea cu furtul votului...jos guvernul, jos basescu...nu ne trebuie un asemena guvern tot din cadrul pdl vrem din afara apolitici care sa si exercite meseria nu sa vina tot fomistii din pdl ...astia mici o sa fure tot pt udrea, igas si toti ceilalti
Un stat modern, asa cum chiar si Romania este (chiar daca uneori nu functioneaza cum trebuie), are foarte, foarte multe institutii si agentii care se ocupa de practic mai toate domenii de interes care ar putea sa apara: sanatate, mediu, drepturile omului, discriminare, invatamant, memoria eroilor neamului (da, exista si o astfel de agentie) etc etc etc etc etc etc.
In aceste conditii, cand acoperim practic mai multe domenii si probleme decat ele exista in realitate, in conditiile in care uneori unele institutii chiar se suprapun pe anumite domenii, de ce sa mai platim inca o serie de "institutii" private din banii nostri? Adica ONG-urile.
Dupa parerea mea, ONG-urile sunt foarte bune cand sunt constituite de buna credinta de un grup de cetateni care lupta pentru un scop specific, dar nu platite de la stat, ca sunt organizatii private.
Altfel, ne trezim cu o puzderie (teoretic fara numar) de ONG-uri care de fapt nu fac nimic decat paraziteaza finantele tarii. (cum de altfel se mai intampla si acum). Un pliant azi, un pliant maine, si toate pe banii oamenilor (pe care nimeni nu ii intreaba daca vor sa intretina ONG-urile). Asa e usoara viata...
Cautati pe wikipedia care-i treaba cu ONG-urile si cum sunt ele finantate prin alte parti. Un ONG poate fi finantat (partial?) si de stat.
Personal nu vad nimic rau ca statul sa dea bani ONG-urilor, pana la urma e o metoda prin care contribuabilii beneficiaza de banii dati statului. Ideea este ca regulile de finantare sa fie clare si transparente, iar ONG-urile ce au primit bani de la stat sa demonstreze ca au facut ceva cu banii aia, altfel sa fie obligate sa returneze fondurile.
Caragiale, te pup!
Nu aparuse o dezvaluire acum ceva timp ca PSD face acelasi lucru si au sarit toti cei pro PDL ca se cheltuie aiurea banul public?
Dc o fac astia e in regula, daca o faceau ailalti era furt?
2) Pentru ca acesti bani, daca sunt dati pe baza de concurs pe bune, nu pot fi controlati politic.
3) Pentru ca in orice stat civilizat ONGurile sunt sprijinite si din bani publici.
4) Pentru ca pentru acesti bani ONGurile chiar trebuie sa performeze, intrucat trebuie sa livreze rezultate, nu sunt bani care se dau din inertie. Aici, daca nu iti faci treaba, data urmatoare nu mai pupi bani. Simplu!
5) Pentru ca ONGuri au structuri mult mai mici si mai flexibile si pot raspunde mai bine nevoilor grupului lor tinta!
Oricine a voluntariat sau lucrat intr-un ONG stie ca o astfel de propunere mai mult decat binevenita! Daca este si reala!
Perfomanta, nu gluma?!
3 facultati si 3 masterate, asta in timp ce tot timpul a lucrat!!
Imi explica si mie careva cum este asta, altfel decat pe la celebrele deja Universitati-fabrici de diplome Spiru Haret sau Dimitrie Cantemir?!
Cam asa arata CV-urile majoritatii politicienilor PDListi!!!!