Italia reintra in recesiune dupa ce in ultimele 3 luni din 2011 PIB-ul a scazut cu 0,7% trimestrial si 0,5% anual
Germania si-a vazut exporturile mult franate ca urmare a crizei datoriilor care a lovit vecinii sai europeni, cererea acestora pentru produsele "Made in Germany" scazand considerabil. Doar Franta pare sa se fi mentinut "deasupra apei" in ultimul trimestru din 2011, mai toate componentele inregistrand un avans firav, potrivit unei declaratoo a ministrului fracez al Finantelor, Francois Baroin.
Belgia este prima ţară din zona euro care a anuntat la inceputul acestei luni ca re-intră oficial în recesiune, după ce Produsul Intern Brut a scăzut timp de două trimestre consecutive. "Vom avea parte de o stabilizare economică, însă va fi foarte fragilă”, crede analistul BNP Paribas Fortis, Steven Vanneste.
In SUA, ultimul trimestru din 2011 a adus o crestere economica de 2,8%, dupa ce in trimestrul anterior economia SUA crescuse cu 1,8% confirmand estimarile analistilor potrivit carora SUA e pe calea cea buna.
Japonia a inregistrat un trend invers fata de cel american, economia nipona contractandu-se cu 0,6% in ultimele 3 luni din 2011, mai mult decat estimarile de 0,5%
Citeste mai multe intr-un articol aparut miercuri in New York Times

Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Frumoasa casă neoromânească de pe strada Stirbei Voda, pentru care administrația Firea a dat autorizație de demolare pe finalul mandatului, este deocamdată salvată: Prefectul a atacat autorizația în instanță
Discursul de adio al lui Donald Trump: Am făcut ceea ce am venit să facem. Am dus cele mai grele bătălii VIDEO
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
Italienilor le va veni la fel de greu ca si grecilor sa coboare cu picioarele pe pamant si sa recunoasca adevarul, faptul ca o buna parte din prosperitatea lor e artificial intretinuta, cu bani imprumutati continuu si rostogolirea datoriilor de azi catre generatiile de maine, "fraierii" care vor plati excesele si iresponsabilitatea generatiilor de ieri si partial de azi.
Si e la fel in multe state europene care s-au indatorat crunt pentru a satisface un sistem ideologic de asistanat social.
Lockheed Martin îşi cam muşcă buzele... Până chiar şi Pentagonul a operat deja 3 reduceri succesive de comandă la F-35. Scump, nene, scump la 83 milioane dolari bucata!
Tarziu,nene,tarziu!
Asa se si explica de ce creste Iranul, Venezuela, Rusia, Argentina. Tari cu populatie relativ mica (cu exceptia Iran-ului care insa are enorm de mult petrol) in general cu petrol, care pot exporta mai putin petrol iar diferenta o folosesc pentru cresterea reala a tarii lor.
Trendul acesta va fi paroxistic post Peak Oil cand Occidentul va deveni la nivel de trai "blocul comunist" in timp ce tarile cu petrol vor avea nivel de trai occidental.
Noi sa ne pregatim mental de mult mai rau si sa mai savuram ultimele zile de viata cat de cat civilizata.