Primul termen al proiectului este 31 martie. Pana atunci, va trebui alcatuit grupul de lideri dispusi sa se implice in administratia publica cel putin un an de zile.
Detalii complete despre acest proiect sunt disponibile aici.
"Nu aud o voce distincta a comunitatii de afaceri din Romania, o voce care sa dea contur mesajului. In termeni mai frusti, lipseste povestea. Cred ca aceasta este rezolvarea pe care o aduce RBL Summit. Vorbim despre interactiune si implicare activa si reala, in conditiile in care participarea sociala ca individ si ca grup trebuie sa se bazeze pe incredere", spune viceguvernatorul BNR Cristian Popa.
- Un alt proiect lansat de RBL este cel legat de buna guvernare- infiintarea unui "Watchdog" pentru transparenta si eficienta in cheltuirea fondurilor publice. Proiectul consta in dezvoltarea unei platforme online care va prelua si transmite informatii relevante privind cheltuirea fondurilor publice.
Accentul va fi pus pe semnalizarea (1) abuzurilor si fraudelor in cheltuirea fondurilor publice (licitatii trucate, proiecte fraudate, management abuziv, conflict de interese etc.) si (2) a bunelor si relelor practici, a managementului performant si eficient / stupid si ineficient.
Coordonatorul proiectului este Dragos Rosca (Gemisa Investments) iar echipa este alcatuita din Ciprian Ciobanu (MedLife), Catalin Dima (Dima & Asociatii), Sebastian Grecu (Voluntar), Victor Patesan (Tudor & Asociatii), Angela Rosca (Taxhouse), Liviu Souca (Hansen), Costin Taracila (RTPR Allen Overy) si Raluca Teodor (GRASP).
Detalii complete despre acest proiect sunt disponibile aici.
- Al treilea proiect "Romanian Clean Business Coalition" presupune crearea unui parteneriat institutionalizat intre oamenii de afaceri corecti pentru a-si asuma public angajamentul de a gasi cele mai bune solutii si practici pentru a elimina coruptia in Romania.
Echipa de proiect este formata din Cosmin Alexandru (B&P Brandivia), Ruxandra Bandila (PwC), Gabriel Biris (Biris Goran), Catalin Cretu (VISA), Catalin Dima (Dima & Asociatii), Laura Florea (Point Public Affairs), Cristian Ghinea (Centrul Roman pentru Politici Europene), Mihaela Mitelea (Voluntar), Mihaela Nicola (The Group), Ioana Pirvescu (Voluntar), Daniel Timofei (Rosegur) si Gabriel Truta (Equest Investments).
Urmatorii pasi ai proiectului constau in crearea organizatiei Romanian Clean Business Coalition (RCBC) si in uniformizarea codurilor de etica si crearea de mecanisme concrete de implementare a acestora.
Detalii complete despre acest proiect sunt disponibile aici.
in viata mea n`am auzit o ineptie mai mare;
menajament privat care conduce integral un minister sau o agentie guvernamentala - poate maine acesti `ntelectuali capabili ne vor propune probabil privatizarea armatei, a politei, a guvernului, a presedintelui si a anaf`ului, cum ar zice tovarashu iliescu: democratie originala sau neocapitalism;
manajerii daca vor sa faca ceva pt. societatea din care fac parte sa puna mana pe lucru - furaciunea de la stat prin metode noi n`are cum sa aduca bunastarea natiei;
dip pacate, dupa cum a apreciat cu putin timp in urma Dl. Croitoru de la bnr, menajamentu` la noi se rezuma in furaciune de la stat,
cei mai tare este faptu` ca furtu` se negociaza impreuna cu 4 partide - ba farierilor voi n`ati citit nimik in ultimu` timp, io zic ca trebuie sa negociati intai cu vantu, felixu` si Otv, altfelm n`aveti nici o sansa;
hotia nu salveaza natia,
n`are cumva cineva o cunostinta la anonymus sa puna o vorba buna pt. calculatoare acestor manajeri capabili, sigur daca le dispar datele prostiei nu mai stiu nici cum ii cheama,
suntem saraci, da` nu suntem prosti.
Nu le-am avut, societatea civila nu era formata, am pierdut 20 de ani cu incompetentii politicieni-omeni de afaceri imbogatiti pe spinarea statului roman in timp ce milioanele de romani au saracit bine mersi ori si-au luat lumea-n cap spre cele 4 zari satui de mizeria politica din Romania...
Doamne ajuta, sa-i vedem acum pe politicieni daca vor lasa vacile de muls pe mana unor oameni priceputi in afaceri!!!
Lipsa de profesionalism şi ticaloşia unor oameni politici duce la asfel de reacţii: fie inlocuirea politicienilor cu afacerişti, fie revoluţie socialistă tip DD.
Statul democratic este în pericol! Treziţi-vă, oameni buni!
Mecanismul de alocare al managementului activitatilor statului ar putea fi foarte simplu, daca si numai daca va fi transparent.
Apararea nationala, afacerile interne si externe, si justitia sint esenta statului, care trebuie sa se reduca la citeva institutii si principii, de forta si siguranta nationala, de bun simt. Bunastarea cetatenilor e ceva complicat, iar evolutia societatii si jungla informationala sint si mai complicate.
Statul actual, care incearca sa faca din toate cite putin, nu mai reuseste sa duca nimic la capat. Statul trebuie simplificat la functiile sale de baza: autoritate, siguranta nationala, justitie.
Privatul are drept unic scop PROFITUL .
Daca tot va dau banii afara din casa , faceti voi o agentie nationala privata si dezvoltati-va calitatile pe banii vostri
De 22 de ani PRIVATII au preluat de la STAT tot ce au putut .
Ce au facut cu profitul ? Ce au facut cu averile imense preluate de la stat ? Solomon in filmul lui arata cum au convertit capitailisti romani averea statului in masini , iahturi , vile ,etc .
Pentru ca nu mai pot fura la adapostul relatiilor , deoarece Institutiile STATULUI chiar au inceput sa functioneze , hai sa ne prefacem ca suntem management privat - punem mana pe o HALCA mare din Bugetul STATULUI , aducem tot felul de filozofi care sa ameteasca lumea , si pana se vor prinde institutiile STATULUI noi am creiat deja HALCA NOASTRA in conditii legale - si deci nu au ce sa ne faca suntem betonati in contracte de tot soiul cu penalitati imense pe STATUL roman daca indrazneste sa le anuleze . Vezi aceasta fabrica de hotii facuta de oamenii lui DIP-ENERGY HOLDING
INFIINTATA CA TOATE LICITATIILE DIN ENERGIE SA AJUNGA LA OAMENII LOR -ba mai mult sa ia energia la preturi aranjate si sa o vanda statului la pretul pietei . .
Si multe alte smecherii de oameni de bulevard facute cu nonsalanta fiind aparati de retea care este impanzita peste tot .
Sa-si vada de treaba cu managementul lor privat cu tot , pentru ca nu au demonstrat ca stiu sa construiasca o afacere decat pe banii negrii ai sistemului si acum sunt manageri de paie .
Gheorghe Buhac
Dacă un ”watchdog” poate contribui major la transparență iar un think-tank pe domeniul corupției poate fi util (dacă îl bagă în seamă cineva), preluarea guvernării de către mediul privat este în afara oricărei logici politice care are vreo legătură cu democrația.
Așa cum preabine spunea un anonim mai sus, denumirea este ”fascism” (căutați manualele de științe politice).
În același timp, ce sens mai au alegerile? Vedem care sunt cei mai de succes CEO (Forbes 500 sau Capital 300?) și îi punem ca miniștri. Sigur, atâta timp cât veniturile lor sunt în acele topuri :). Pun pariu că vor părăsi sistemul doar ”în mod natural” ;).
Cu asta rezolvăm și costurile alegerilor (nu mai este nevoie de ele).
Și dacă tot este pe-acolo un ”tânăr lider” vreau și eu, unul mai bătrân :). Dar numai cu o condiție: să am 50% din decizie :))).