SUA nu isi va majora contributia la resursele FMI
"Daca FMI va trebui sa continue sa joace un rol constructiv in Europa, resursele FMI nu se pot substitui unui raspuns solid si credibil din partea Europei", a afirmat ea.
"Europenii au capacitatea de a gestiona provocarile cu care se confrunta si guvernul nostru a fost limpede cu partenerii sai internationali asupra faptului ca nu cautam finantari suplimentare pentru FMI", a adaugat aceasta.
Congresul a votat in 2009 un imprumut de 100 miliarde dolari pentru a majora resursele de creditare ale acestei institutii. Majoritatea republicana care a preluat controlul asupra Camerei in 2010 nu se opune doar ideii de deblocare a unor resurse suplimentare pentru FMI, dar doreste sa revina si asupra acestui credit.
FMI a indicat in ianuarie ca se afla in cautarea unor resurse financiare pentru a-si majora resursele de creditare cu 500 miliarde dolari, pentru a face fata crizei datorilor din Zona Euro.
Pana in prezent, nu a primit decat angajamentul Zonei Euro, care a promis in decembrie 150 miliarde euro (195 miliarde dolari).
Ministrii de finante din tarile bogate si emergente ale G20 vor discuta aceasta chestiune in cadrul reuniunii din 25 - 26 februarie, in Mexic.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Argumentele tale sunt hilare si contradictorii: tu ai vrea ca Germania sa faca bailout-ul Greciei, dar in acelasi timp critici invataturile lui Marx&Lenin si insinuezi ca Merkel doar asta a invatat la scoala, desi ea e impotriva colectivizarii datoriilor unor tari corupte pana in maduva oaselor, precum Grecia. Colectivizarea datoriilor, la nivel european, ar insemna de fapt achitarea cheltuielilor iresponsabile ale grecilor de catre nemti, timp in care grecii vor continua sa-si faca de cap.
Germanii nu sunt mai presus de greci sau italieni, daca ii judeci dupa criterii total arbitrare sau criterii menite sa-i favorizeze pe greci (gen: cu cat e mai la sud tara din care esti cu atat esti mai superior). Daca insa te uiti la:
- economie (un exemplu: germanii au excedente de sute de miliarde de euro/an... ceilalti au deficite de zeci-sute de milioane de euro pe an)
- productivitate
- societatea pe care au construit-o
- eficienta sistemului juridic
- sistemul medical
- calitatea invatamantului superior
- calitatea oamenilor (nemtii functioneaza ca o comunitate, cat de cat, la greci sau italieni fiecare e cam pentru el)
- contributia la dezvoltarea umanitatii din punct de vedere intelectual, tehnologic, stiintific sau cultural (excluzand domenii precum pictura spre exemplu)
=>atunci nemtii ar iesi net superior celor amintiti de tine
Datoria Germaniei e intr-adevar peste 80% din buget, dar ce nu pricepi tu e ca datoria asta nu trebuie returnata maine. Nu e o singura "datorie" ca sa spun asa, ci acolo e vorba de suma tuturor datoriilor, incepand de la cea pe termen scurt (1-6 luni) care are o pondere relativ redusa si pana la cea pe termen foarte lung (30-99 de ani).
Daca vrei sa sa discutam cifre uite aici:
- Germania, din 2001 pana in 2011 a avut in fiecare an excedent (numerele din tabel sunt in miliarde de $)
http://www.indexmundi.com/germany/current_account_balance.html
Sau cauta dupa: Germany Current Account Balance
- Grecia, daca nu ma insel, dupa al 2-lea razboi mondial a avut numai deficite (a iesit pe minus) an de an:
http://www.indexmundi.com/greece/current_account_balance.html
Concluzia e ca vorbesti in necunostinta de cauza, influentat de cine stie ce blog sau tabloid. Numerele te contrazic. Dintre Merkel si tine e evident pe cine nu duce capul prea mult.
Sunt de acord insa cu prima parte a comentariului tau, numai ca putin invers. Daca Grecia a vrut uniune, atunci sa faca uniune. Sa plateasca pentru banii pe care i-au furat. Ei oricum nu intrau in UE daca nu-si falsificau la scara larga declaratiile de buget sau indicatorii macro-economici ca sa dea bine in ochii tarilor din Vest. Toata tara lor a fost construita nu prin munca ci cu banii furati de la Vestici.